Havrekjeks med rosiner

Havrekjeks

Bak disse kjeksene, legg dem på et glass, blunk – og de er borte. 

Havrekjeks

Det ser ganske hyggelig ut, ikke sant? Et glass eller en boks full av småkaker på kjøkkenbenken? Klare for neste kaffepause, eller bare noe å gripe til når trikken går om tre minutter og du ikke en gang har tid til å tenke på frokost? Disse småkakene er ikke bare gode, de kan også nytes uten helsvart samvittighet. Grovt mel, havregryn og tørket frukt. Rene helsekosten! 

Skulle kjeksen mot formodning ikke forsvinne med en gang, holder den seg i ca. fem dager i glass med lokk. 

Marthas havrekjeks

  • 1,2 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1,2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 5 ss nøytral olje
  • 2 dl mørkt, brunt sukker
  • 1 egg (ca. 50 g)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (Du kan også bruke vaniljepulver, men da må du blande det med de tørre ingrediensene. Ekstrakt smaker bedre, og er lett å lage selv, f.eks. med Det Søte Liv-bloggeren Kristines fine oppskrift.)
  • 1 dl havregryn (ikke lettkokte)
  • 1 dl rosiner eller korinter 
  1. Bland mel og bakepulver og sett til side.
  2. Rør sammen olje, sukker, egg og vaniljeekstrakt. Vend inn melblandingen. Bland inn havregryn og rosiner. 
  3. Sett røren på bakepapirkledd plate med noen centimeters avstand, ca. 1 ss røre per kjeks. 
  4. Stek ved 175-180 grader (avhengig av ovn og ønsket bruningsgrad) i 16-18 minutter. Snu gjerne platen etter halv steketid. 
  5. Avkjøl på platen i fem minutter, og deretter på rist. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *