Dessert med no’ godt i

IMG_9340

Tiramisu! Den italienske dessertklassikeren serveres på så ymse vis, og kan være risikabel å bestille som søt avslutning på restaurant. Men når den er god… Åh, da finnes det absolutt ikke noe bedre, spør du meg. Når den lages sammen med tidligere landslagskokk og konditor Espen Vesterdal Larsen på Kulinarisk Akademi blir den selvsagt også garantert bra. Det kan jeg både skrive under på og skrive om, etter å ha gjort nettopp dette. Anledningen var et dessertkurs for matjournalister og -bloggere, der tema var søte avslutninger smaksatt med den irske «fløtewhiskeylikøren» Baileys. (Espens oppskrift finner du helt nederst.)

IMG_8846

 

IMG_9356

IMG_9286

 

IMG_9254

 

Espens Tiramisu

Ca. 6 porsjoner

100 g eggeplommer, 100 g sukker, 1/2 vaniljestang, 5 ss vann

Kok opp vann, sukker og vaniljestang. Pisk eggeplommene opp med en mikser, tilsett sukkerlaken under pisking og pisk eggedosisen til den er kald.

350 g mascarponeost, 100 g crème fraîche, 100 g kremfløte

Rør mascarponen glatt og vend den sammen med eggedosisen. Pisk fløten til en løs krem, og vend den inn i blandingen.

2 dl espressokaffe, 2 ss sukker, 1 dl Baileys, 1 ss brandy

Bland espresso, sukker, likør og brandy, og dypp Ladyfingers-kjeksen (oppskrift under) i marinaden. Legg kjeks og krem lagvis i glass. Sett kjølig natten over. Sikt kakao over og avslutt med litt revet sjokolade. Prego!

Ladyfingers

Pisk 3 eggeplommer og 60 g sukker til eggedosis. Sikt og vend forsiktig inn 60 g mel. Pisk 60 g sukker og 3 eggehviter stivt, og vend det inn røren. Sprøyt kjeksen i fingertykke biter på bakepapirkledd plate med en rund sprøytetyll. Sikt 30 g melis over røren etter at den er sprøytet ut. Stek kjeksen ved 175 grader i ca. 6-7 minutter.

Foto: Lisa Bjorheim

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *