Supersalat med gourmetgryn

 

Farrosalat

Har du hørt om farro? Den italienske varianten av speltkorn? Utrolig godt å ha i salaten! Bruker du matkorn i salaten, gjør du den mer mettende, enda sunnere – og veldig god på smak. Bruk farro (jeg kjøpte min i den italienske, økologiske spesialbutikken Via Italia  i Mathallen i Oslo), eller kjøp byggris, perlespelt eller det du finner i butikken din. Kok kornene i godt saltet vann, som angitt på pakningen. Avkjøl noe, og bland med dine favorittgrønnsaker. Jeg brukte blant annet ruccolasalat, gule perletomater, stangselleri, agurk, rødløk, vårløk – og noen fetaost-terninger. Kapers er også godt. God olivenolje hører til, gjerne i form av en vinaigrette tilsatt litt hvitløk og Dijon-sennep. Friske urter er alltid bra. Selv har jeg en oreganoplante som er i ferd med å synge sin siste arie i vinduskarmen etter en uforklarlig tørkeperiode i forrige uke (dvs noen reiste bort og glemte å vanne den godt før de dro…). Den bruker jeg for alt den er verdt, så lenge den lever.

Spis salaten som den er, eller bruk den som tilbehør til f eks kylling eller fisk. Buonissimo!

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *