Jamies grønne fulltreffer

IMG_5284

Denne salaten vekker alltid stor begeistring, enten den serveres til kjøtt eller fisk. Tilsynelatende er det en nøktern råkostsalat, men så fort du smaker på den vil du skjønne at den har skjulte og spreke sider som vil pirre smaksløkene dine. IMG_5284Oppskriften på The Mexican Street Salad fant jeg i en av kokebøkene til min første TV-mathelt: Jamie Oliver. www.jamieoliver.com. Og har du ennå ikke skaffet deg en mandolin til å skjære løvtynne skiver av grønnsakene dine, er denne salaten en god nok grunn i seg selv. I mellomtiden kan du evt. rive grønnsakene på den grove siden av et rivjern.

Hemmeligheten bak den spennende smaken er en god dæsj limesaft, et gavmildt dryss koriander og en bøling hakket, grønn chili. Viva Mexico!

Oppskrift – 4-6 porsjoner

  • 1/2 liten hodekål, i tynne skiver på mandolin, eller grovrevet
  • 1/2 liten rødkål (som ikke jeg fant i Risør i sommer da jeg laget salaten sist, men du kan evt. erstatte den med fennikel eller asparges), i tynne skiver på mandolin eller grovrevet
  • 1 bunt reddiker, renset og skåret i tynne skiver
  • 2 gulrøtter, skrelt og skåret i tynne skiver
  • 1 stor potte/bunt koriander, blader og stilker hakket
  • 2 stk. grønn chili, i tynne skiver
  • 1 rødløk, i tynne skiver
  • olivenolje
  • saften av 2-3 lime
  • flaksalt
  1. Skjær/riv hodekål og rødkål i to forskjellige boller, så ikke rødkålen setter farge på sin hvite kollega.
  2. Bland hvitkål, reddik, gulrot og mesteparten av korianderen. Bland godt, tilsett nesten all chili og rødløk og slå i noen klunker med olivenolje.
  3. Tilsett nesten all limesaften. , en god klype alt – og bland godt. Smak!
  4. Ha evt. i mer chili, løk, limesaft og salt. Som Jamie sier i kokeboken (Jamie’s America): – Vær generøs med limesaften, saltet og chilien – til det synger i munnen din!
  5. Vend inn rødkålen rett før servering, så den ikke setter farge på alle de andre ingrediensene. Nyt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *