Ta en potet. Lag suppe.

Fyr på peisen, pledd innen rekkevidde – og suppe i tallerkenen. Potet- og blomkålsuppe. Enklere og bedre blir det ikke. 

img_3629

POTET- OG BLOMKÅLSUPPE

4 porsjoner

  • 3 hvitløksfedd, hakket/knust
  • 1 middels stor gul løk, grovhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 3 middels store poteter, skrelt og delt i terninger
  • 1 middels stort blomkålhode
  • 1/2 l kyllingbuljong
  • 1/2 l melk (alle typer kan brukes, jeg brukte skummet)
  • salt og pepper
  • evt. urter og olivenolje til garnityr
  1. Svett hvitløk og løk blank i olje i et par minutter i en stor gryte.
  2. Tilsett blomkål, poteter, buljong og melk. Kok opp og la småputre forsiktig i 15-20 minutter, til grønnsakene er myke og suppen kan kjøres til ønsket konsistens med en stavmikser. Rør jevnlig. Er suppen for tykk, sper du med litt mer buljong eller melk. 
  3. Smak til med salt og pepper, strø urter over hvis du har, og avslutt med noen dråper god olivenolje. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *