Fyr på peisen, pledd innen rekkevidde – og suppe i tallerkenen. Potet- og blomkålsuppe. Enklere og bedre blir det ikke.
POTET- OG BLOMKÅLSUPPE
4 porsjoner
- 3 hvitløksfedd, hakket/knust
- 1 middels stor gul løk, grovhakket
- 1 ss olivenolje
- 3 middels store poteter, skrelt og delt i terninger
- 1 middels stort blomkålhode
- 1/2 l kyllingbuljong
- 1/2 l melk (alle typer kan brukes, jeg brukte skummet)
- salt og pepper
- evt. urter og olivenolje til garnityr
- Svett hvitløk og løk blank i olje i et par minutter i en stor gryte.
- Tilsett blomkål, poteter, buljong og melk. Kok opp og la småputre forsiktig i 15-20 minutter, til grønnsakene er myke og suppen kan kjøres til ønsket konsistens med en stavmikser. Rør jevnlig. Er suppen for tykk, sper du med litt mer buljong eller melk.
- Smak til med salt og pepper, strø urter over hvis du har, og avslutt med noen dråper god olivenolje.