Gjestene er i anmarsj. Boblene er kalde. På fatet venter persillepyntede appetittvekkere, smurt sammen på fem minutter. Alt du trenger å gjøre er å smøre loff med majones, legge en løkring på, krydre og rulle smørbrødene i persille. Partytime!
Persillesmørbrød
- loff
- majones (evt. aioli)
- løk, i tynne ringer (jeg brukte rødløk, men alt går)
- hakket persille (egentlig bladpersille, men det hadde ikke min nærbutikk, så denne gangen ble det kruspersille)
- flaksalt
- Skjær loffen i skiver og stikk ut sirkler i ønsket størrelse med rund kakeform eller glass.
- Smør alle skivene med majones.
- Dryss ørlite salt på.
- Legg en løkring på halvparten av skivene. Legg de andre skivene på, som en sandwich.
- Smør kantene med majones og rull i persille. Nyt!
Tips! Du kan også legge litt røkelaks mellom skivene, eller servere røkelaks sammen med persillesmørbrødene. (Se under.)
Oppskriften fant jeg i den nye kokeboken til Ruth Reichl, My kitchen year – 136 recipes that saved my life.