Asparges i slåbrok

Asparges, panko og parmesan. Overraskende godt!

Mens jeg venter utålmodig på årets jomfruelige, norske asparges fra Vestfold tyr jeg til en spansk bunt. De grønne stilkene kan tilberedes på tusen ulike måter, som her: Med sprøstekt slåbrok av brødsmuler og parmesan. Perfekt til aperitiffen, som en forrett, som tapas – eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Asparges i slåbrok

1 bunt grønn asparges

1 dl hvetemel

1 sammenvispet egg + 1 ss vann

3/4 dl finrevet parmesan

3/4 dl Panko, japanske tørkede brødsmuler, eller andre typer smulet, tørt brød

salt og pepper

Vask aspargesen, og skjær vekk den nederste, seige delen. Tørk kjapt stilkene med litt kjøkkenpapir. Bland panko og ost med salt og pepper. Strø melet utover en stor tallerken, egg vispet med vann på en annen tallerken, og ost og panko på tallerken nummer tre.

Rull hver aspargesstilk i melet, og rist av det overflødige. Dypp stilken i eggeblandingen, og deretter i ost og panko. Legg stilkene på et stekebrett med bakepapir, og stek ved høy varme, ca. 220-230 grader, i 8 – 10 minutter. Paneringen skal bli gyllen, men pass på at de grønne herlighetene ikke står for lenge i ovnen, for da kan de bli sørgelig myke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *