Tomater i godt selskap

Jeg husker ennå første gang jeg ble servert insalata caprese, «salat fra Capri». Det var på italiensk restaurant i smellvarme Tucson, Arizona under mitt amerikanske år som nyutsprungen russ, et år der smaksopplevelsene sto i kø, opplevelser som skulle komme til å gjøre varige inntrykk på mine jomfruelige, norske smaksløker.

Det var noe med kombinasjonen av den hvite, milde, myke osten og de syrlige tomatskivene, toppet med deilig duftende fersk basilikum og olivenolje. Jeg glemmer det aldri.

Den italienske salatklassikeren er en av de enkleste salatene du kan svinge opp med. Resultatet henger nøye sammen med hva slags råvarer du bruker. Tips: Bruk gode tomater (som virkelig smaker tomat), og mozzarellaost og olivenolje av god kvalitet. Basilikumblader hører med. Selv liker jeg å kverne litt pepper over, og – selv om det ikke er helt etter boka – tilføre et par, og bare et par dråper balsamicoeddik . Litt salt er et alternativ. Et dryss med tørket oregano hører også med, hvis du vil lage den slik italienerne selv gjør det.

Boktips!

Reis til Italia mellom to permer i sommer. Bli med Andreas Viestad på hans kulinarisk-arkeologiske feltarbeid i Roma, og se om du klarer å la være å sette noe italiensk på menyen i kveld. En middag i Roma, Kagge forlag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *