Oppskriftsregister

Blomstrende løk

Det var nesten lettere gjort enn sagt å lage disse fine rødløksblomstene! Du vet hvordan det er når du harLes mer

Julestemt banankake

Hva er det med banankaken som gjør den så uforlignelig og uomtvistelig uimotståelig? I desember hiver du i en dose julekrydderLes mer

– Kan jeg få grøt?

Solen skinner, Joni Mitchell synger på Reiseradioen og jeg spiser grøt. Og ikke hvilken som helst grøt. Den er langtidskoktLes mer

Ta deg tid til en clafoutis!

Den er en av de helt store franske dessertklassikerne, og du visper den sammen på kortere tid enn det tarLes mer

Ta deg en bolle på fredag!

Bolle + vaniljekrem + kokos = HIMMELSK. Det vet alle som noensinne har satt sine tenner i et nybakt skolebrød,Les mer

Det lille Persille-trikset

Er det en liten potte med kruspersille jeg ser der borte i vinduskarmen din? Skulle du klippe den over pastaen,Les mer

Dianas perfekte purre

Noen ganger kjøper jeg kokebøker som ved første øyekast ser supre ut, men som ender opp som tause og trofasteLes mer

Supperåd: Grønt er skjønt

Gå på oppdagelsesferd i frysedisken og plukk med deg en pose irrgrønne edamame-bønner. Ta dem med hjem og tryll demLes mer

Staselig stopp på Simenstad

-Velkommen, ønsker Brit Skurdal Braastad, og leder an opp trappen til ballsalen. Vi er på Simenstad gård i Ringsaker kommune,Les mer

Rød og rå julesalat

Månedens mest julete salat er rød, lekker og helt rå. Over røde, revne grønnsaker drysses pikante kapers, før herligheten avsluttesLes mer

Julestemte mandelboller

Fikk du lyst på boller nå, sier du? Det kan du takke superkonditor Sverre Sætre for, siden det er hanLes mer

Adventssalat med feta

Så lager vi en salat i kveld. Vi lager den med glede. Den står ikke lenge for seg selv. TilLes mer

Mmmm, myntepesto

Bytt ut basilikum med mynte neste gang du lager pesto, og få en grønn saus som setter en spennende spissLes mer

Svinaktig godt

Dette er middagen som nesten lager seg selv, og som passer like godt på en hverdag som til lørdagsgjester. BrunLes mer

Eplekake med gode krydder

Torstein er fast i fisken, har god farge og bor gjerne i kjelleren helt til kalenderen igjen sier vår. Neida.Les mer

Bønnestund

Egentlig skulle den holde til to dager, gryten. Den gang ei. Hvem hadde vel trodd at en megaenkel bønnegryte medLes mer

Kos med kakao og kokos

Klar for en ny vri på kakaoen? Lag den med kokosmelk! Eller en blanding av vanlig melk og kokosmelk. LeggLes mer

Bananvafler med kanel

Er bananene dine i ferd med å gå ut på dato? Mos dem og bruk dem i vafler! Krydre medLes mer

Masterchef på Østerås

– Norsk sjømat er fantastisk, fastslår Masterchef-dommer og tidligere restaurantsjef på salige Bagatelle, Gregory Paul. Han klasker enda en gavmildLes mer

Jo, du liker rosenkål

Er du av dem som har et litt anstrengt forhold til miniatyrkålhodene med det blomstrende navnet rosenkål? Les dette! IkkeLes mer

Blomkål i god form

Jeg liker alt ved denne retten. At blomkål er hovedingrediensen. At den er enkel å få til og ser smashingLes mer

Høstsalat med brokkoli

Jepp! Brokkoli smaker godt rått! Særlig i små buketter sammen med andre gode grønne saker. Sukkererter, agurk, eple, spinat, ruccola,Les mer

Godt med potet x 3

-Mamma, hva skal vi ha til middag? -Potet! Poteten står på tapetet  i oktober. Ihvertfall for matbloggerne som er medLes mer

Kanelboller, tralala

Ingenting slår duften og smaken av nybakte boller, kringler, snurrer og fletter bakt med gjær hjemme på kjøkkenet. Kanel, kardemomme,Les mer

Poteter + urter = lykke

Hiv småpotetene i en ildfast form med olivenolje, løk, oliven, sitron og rosmarin og du vil ikke bare høre engleneLes mer

Blomkålsuppe med spinat

Blomkål. Gurkemeie. Spinat. Høstens beste blomkålsuppe strutter av sunnhet og smaker fenomenalt godt. For å si det beskjedent. Denne måLes mer

Operasjon redd brokkolien

Mitt liv er brolagt med gode intensjoner, blant annet om å spise mye grønt. Det resulterer ofte i at jegLes mer

Bobler og blåskjell

 Hvitvinsdampede blåskjell ristet i panne med hvitløk og persille, kysset raskt av smør og servert på toast? Med et liiiiiteLes mer

Gjæret agurk, anyone?

Du skal massere dine grønnsaker. Du skal gi dem krydder. Du skal legge dem på glass. Du skal la demLes mer

Nudelnytt

En herlig, krydret kokossaus, en god dose grønnsaker og en porsjon varme, myke nudler. Denne nudelretten kan raskt bli høstens favoritt,Les mer

Havrekjeks med rosiner

Bak disse kjeksene, legg dem på et glass, blunk – og de er borte.  Det ser ganske hyggelig ut, ikkeLes mer

Regnbuesalat med krønsj

Ikke bare er den praktfull på bordet, men den er proppet med gode smaker også, denne nudelsalaten med grønnsaker iLes mer

Himmelske, knuste poteter

Huset har fått en ny potetfavoritt: Knuste poteter. De er myke og de er sprø. De er fulle av smakLes mer

Texmex-salat – rápido!

Enklere blir det ikke. Hakk opp og fyll i tacolefse eller – skjell. Funker fint som salat på egen håndLes mer

Vri på salaten

Jeg kom hjem med et beger fullt av feldsalat uten helt å vite hva jeg skulle bruke den til. DenLes mer

Husets favorittgryte

Hvit fisk  + kokos og koriander = godt! Prøv denne enkle fiskegryten, som også smaker deilig av hvitløk, spisskummen ogLes mer

Salat med appelsindressing

Nederst i grønnsaksskuffen lå tre gulrøtter, en vårløk og en rødbete. I fruktkurven ropte en avokado om hjelp. Den varLes mer

Enkel kyllinggryte

Ok, du må skjære opp litt grønnsaker først. Men så! Så klarer denne fyldige og gode kyllinggryten seg selv, derLes mer

Blomkålris med nøttesaus

Jeg har elsket blomkål siden jeg var liten. Nå også som ris. Jo, ris! Stek den med hakkede grønnsaker, lagLes mer

Curry curry nam nam

Lite smaker så godt som en kyllingnudelsuppe med akkurat passe mye krydder og varme, en anelse kokossødme og masse krønsjLes mer

Dagens beste supperåd

Det er akkurat på en av disse kalde, mørke vinterkveldene at du skal øse opp vinterens beste linsesuppe, kjenne hvordanLes mer

Rosa blogginnlegg

Nei, jeg har ikke gått over i rosabloggernes rekker. Dagen ble derimot farget kraftig lyserød takket være to rødbeter somLes mer

Helsprø kjeks på 1-2-3

De er salte, de er sprø, og de smaker herlig av rosmarin og sesamfrø. Gjort i fei er de også,Les mer

Nigellas nattmat

At Nigella Lawson spiser disse bokhvetemuffinsene som nattmat (jfr. tittel) er ren spekulasjon. Alle som har sett henne på TVLes mer

Linsesalat med spinat

Kjøttfri mandag! Lag denne herlige fargeklatten av en salat og spis den som den er, eller bruk den som tilbehørLes mer

Barsk spinat med ansjos

Ansjos! Jatakk eller neitakk? I denne oppskriften løfter den lille fisken en porsjon hverdagslig, dampet spinat til helt nye høyder.Les mer

Spicy suppemandag

Den gjør deg varm, mett og glad. Gulrotsuppe med ingefær og krydderristede kikerter vil garantert lyse opp i novembermørket. HvorLes mer

Carbonarakos

Comfort food. Jeg finner ikke helt et fullgodt norsk uttrykk. Kosemat? Trøstemat? Uansett er pasta et hyppig brukt utgangspunkt forLes mer

Skål og velkommen!

Gjestene er i anmarsj. Boblene er kalde. På fatet venter persillepyntede appetittvekkere, smurt sammen på fem minutter. Alt du trengerLes mer

Linsesuppe med sting

Dagens supperåd er kort: Bli venn med linsene. Bruk dem i denne gode suppen full av grønnsaker og varmende krydder.Les mer