Hjertegode kanelsnurrer
Disse frodige sakene er bursdagsbolle nummer én her i huset. Ikke bare ser de fine ut, er morsomme å bakeLes mer
Raffe røtter
Sjelden har vel røttene smakt bedre og sett mer smashing ut enn i denne lettlagde terten. Sesongmat dø luks! RotgrønnsakerLes mer
Ingen sommer uten denne
Finn fram mandolinen, og dekk sommerbordet. Dette er Salaten med stor S! Nei, det skal ikke klimpres på noe strengeinstrument.Les mer
Blomstrende løk
Det var nesten lettere gjort enn sagt å lage disse fine rødløksblomstene! Du vet hvordan det er når du harLes mer
Julestemt banankake
Hva er det med banankaken som gjør den så uforlignelig og uomtvistelig uimotståelig? I desember hiver du i en dose julekrydderLes mer
– Kan jeg få grøt?
Solen skinner, Joni Mitchell synger på Reiseradioen og jeg spiser grøt. Og ikke hvilken som helst grøt. Den er langtidskoktLes mer
Ta deg tid til en clafoutis!
Den er en av de helt store franske dessertklassikerne, og du visper den sammen på kortere tid enn det tarLes mer
Ta deg en bolle på fredag!
Bolle + vaniljekrem + kokos = HIMMELSK. Det vet alle som noensinne har satt sine tenner i et nybakt skolebrød,Les mer
Det lille Persille-trikset
Er det en liten potte med kruspersille jeg ser der borte i vinduskarmen din? Skulle du klippe den over pastaen,Les mer
Dianas perfekte purre
Noen ganger kjøper jeg kokebøker som ved første øyekast ser supre ut, men som ender opp som tause og trofasteLes mer
Supperåd: Grønt er skjønt
Gå på oppdagelsesferd i frysedisken og plukk med deg en pose irrgrønne edamame-bønner. Ta dem med hjem og tryll demLes mer
Staselig stopp på Simenstad
-Velkommen, ønsker Brit Skurdal Braastad, og leder an opp trappen til ballsalen. Vi er på Simenstad gård i Ringsaker kommune,Les mer
Rød og rå julesalat
Månedens mest julete salat er rød, lekker og helt rå. Over røde, revne grønnsaker drysses pikante kapers, før herligheten avsluttesLes mer
Julestemte mandelboller
Fikk du lyst på boller nå, sier du? Det kan du takke superkonditor Sverre Sætre for, siden det er hanLes mer
Adventssalat med feta
Så lager vi en salat i kveld. Vi lager den med glede. Den står ikke lenge for seg selv. TilLes mer
Mmmm, myntepesto
Bytt ut basilikum med mynte neste gang du lager pesto, og få en grønn saus som setter en spennende spissLes mer
Svinaktig godt
Dette er middagen som nesten lager seg selv, og som passer like godt på en hverdag som til lørdagsgjester. BrunLes mer
Eplekake med gode krydder
Torstein er fast i fisken, har god farge og bor gjerne i kjelleren helt til kalenderen igjen sier vår. Neida.Les mer
Bønnestund
Egentlig skulle den holde til to dager, gryten. Den gang ei. Hvem hadde vel trodd at en megaenkel bønnegryte medLes mer
Kos med kakao og kokos
Klar for en ny vri på kakaoen? Lag den med kokosmelk! Eller en blanding av vanlig melk og kokosmelk. LeggLes mer
Bananvafler med kanel
Er bananene dine i ferd med å gå ut på dato? Mos dem og bruk dem i vafler! Krydre medLes mer
Masterchef på Østerås
– Norsk sjømat er fantastisk, fastslår Masterchef-dommer og tidligere restaurantsjef på salige Bagatelle, Gregory Paul. Han klasker enda en gavmildLes mer
Jo, du liker rosenkål
Er du av dem som har et litt anstrengt forhold til miniatyrkålhodene med det blomstrende navnet rosenkål? Les dette! IkkeLes mer
Blomkål i god form
Jeg liker alt ved denne retten. At blomkål er hovedingrediensen. At den er enkel å få til og ser smashingLes mer
Høstsalat med brokkoli
Jepp! Brokkoli smaker godt rått! Særlig i små buketter sammen med andre gode grønne saker. Sukkererter, agurk, eple, spinat, ruccola,Les mer
Godt med potet x 3
-Mamma, hva skal vi ha til middag? -Potet! Poteten står på tapetet i oktober. Ihvertfall for matbloggerne som er medLes mer
Kanelboller, tralala
Ingenting slår duften og smaken av nybakte boller, kringler, snurrer og fletter bakt med gjær hjemme på kjøkkenet. Kanel, kardemomme,Les mer
Poteter + urter = lykke
Hiv småpotetene i en ildfast form med olivenolje, løk, oliven, sitron og rosmarin og du vil ikke bare høre engleneLes mer
Blomkålsuppe med spinat
Blomkål. Gurkemeie. Spinat. Høstens beste blomkålsuppe strutter av sunnhet og smaker fenomenalt godt. For å si det beskjedent. Denne måLes mer
Operasjon redd brokkolien
Mitt liv er brolagt med gode intensjoner, blant annet om å spise mye grønt. Det resulterer ofte i at jegLes mer
Bobler og blåskjell
Hvitvinsdampede blåskjell ristet i panne med hvitløk og persille, kysset raskt av smør og servert på toast? Med et liiiiiteLes mer
Gjæret agurk, anyone?
Du skal massere dine grønnsaker. Du skal gi dem krydder. Du skal legge dem på glass. Du skal la demLes mer
Nudelnytt
En herlig, krydret kokossaus, en god dose grønnsaker og en porsjon varme, myke nudler. Denne nudelretten kan raskt bli høstens favoritt,Les mer
Havrekjeks med rosiner
Bak disse kjeksene, legg dem på et glass, blunk – og de er borte. Det ser ganske hyggelig ut, ikkeLes mer
Regnbuesalat med krønsj
Ikke bare er den praktfull på bordet, men den er proppet med gode smaker også, denne nudelsalaten med grønnsaker iLes mer
Himmelske, knuste poteter
Huset har fått en ny potetfavoritt: Knuste poteter. De er myke og de er sprø. De er fulle av smakLes mer
Texmex-salat – rápido!
Enklere blir det ikke. Hakk opp og fyll i tacolefse eller – skjell. Funker fint som salat på egen håndLes mer
Vri på salaten
Jeg kom hjem med et beger fullt av feldsalat uten helt å vite hva jeg skulle bruke den til. DenLes mer
Husets favorittgryte
Hvit fisk + kokos og koriander = godt! Prøv denne enkle fiskegryten, som også smaker deilig av hvitløk, spisskummen ogLes mer
Salat med appelsindressing
Nederst i grønnsaksskuffen lå tre gulrøtter, en vårløk og en rødbete. I fruktkurven ropte en avokado om hjelp. Den varLes mer
Enkel kyllinggryte
Ok, du må skjære opp litt grønnsaker først. Men så! Så klarer denne fyldige og gode kyllinggryten seg selv, derLes mer
Blomkålris med nøttesaus
Jeg har elsket blomkål siden jeg var liten. Nå også som ris. Jo, ris! Stek den med hakkede grønnsaker, lagLes mer
Curry curry nam nam
Lite smaker så godt som en kyllingnudelsuppe med akkurat passe mye krydder og varme, en anelse kokossødme og masse krønsjLes mer
Dagens beste supperåd
Det er akkurat på en av disse kalde, mørke vinterkveldene at du skal øse opp vinterens beste linsesuppe, kjenne hvordanLes mer
Rosa blogginnlegg
Nei, jeg har ikke gått over i rosabloggernes rekker. Dagen ble derimot farget kraftig lyserød takket være to rødbeter somLes mer
Helsprø kjeks på 1-2-3
De er salte, de er sprø, og de smaker herlig av rosmarin og sesamfrø. Gjort i fei er de også,Les mer
Nigellas nattmat
At Nigella Lawson spiser disse bokhvetemuffinsene som nattmat (jfr. tittel) er ren spekulasjon. Alle som har sett henne på TVLes mer
Linsesalat med spinat
Kjøttfri mandag! Lag denne herlige fargeklatten av en salat og spis den som den er, eller bruk den som tilbehørLes mer
Barsk spinat med ansjos
Ansjos! Jatakk eller neitakk? I denne oppskriften løfter den lille fisken en porsjon hverdagslig, dampet spinat til helt nye høyder.Les mer
Spicy suppemandag
Den gjør deg varm, mett og glad. Gulrotsuppe med ingefær og krydderristede kikerter vil garantert lyse opp i novembermørket. HvorLes mer