Oppskriftsregister

FullSizeRender (6)

– Kan jeg få grøt?

Solen skinner, Joni Mitchell synger på Reiseradioen og jeg spiser grøt. Og ikke hvilken som helst grøt. Den er langtidskoktLes mer
Clafoutis to

Ta deg tid til en clafoutis!

Den er en av de helt store franske dessertklassikerne, og du visper den sammen på kortere tid enn det tarLes mer
IMG_1877

Ta deg en bolle på fredag!

Bolle + vaniljekrem + kokos = HIMMELSK. Det vet alle som noensinne har satt sine tenner i et nybakt skolebrød,Les mer
FullSizeRender (4)

Det lille Persille-trikset

Er det en liten potte med kruspersille jeg ser der borte i vinduskarmen din? Skulle du klippe den over pastaen,Les mer
IMG_7239

Dianas perfekte purre

Noen ganger kjøper jeg kokebøker som ved første øyekast ser supre ut, men som ender opp som tause og trofasteLes mer
mindresuppe

Supperåd: Grønt er skjønt

Gå på oppdagelsesferd i frysedisken og plukk med deg en pose irrgrønne edamame-bønner. Ta dem med hjem og tryll demLes mer
imgp2571

Staselig stopp på Simenstad

-Velkommen, ønsker Brit Skurdal Braastad, og leder an opp trappen til ballsalen. Vi er på Simenstad gård i Ringsaker kommune,Les mer
rod-salat

Rød og rå julesalat

Månedens mest julete salat er rød, lekker og helt rå. Over røde, revne grønnsaker drysses pikante kapers, før herligheten avsluttesLes mer
mandelboller-4

Julestemte mandelboller

Fikk du lyst på boller nå, sier du? Det kan du takke superkonditor Sverre Sætre for, siden det er hanLes mer
adventssalat-2

Adventssalat med feta

Så lager vi en salat i kveld. Vi lager den med glede. Den står ikke lenge for seg selv. TilLes mer
fullsizerender-17

Mmmm, myntepesto

Bytt ut basilikum med mynte neste gang du lager pesto, og få en grønn saus som setter en spennende spissLes mer
img_5433

Svinaktig godt

Dette er middagen som nesten lager seg selv, og som passer like godt på en hverdag som til lørdagsgjester. BrunLes mer
img_5196

Eplekake med gode krydder

Torstein er fast i fisken, har god farge og bor gjerne i kjelleren helt til kalenderen igjen sier vår. Neida.Les mer
bonnestund-2

Bønnestund

Egentlig skulle den holde til to dager, gryten. Den gang ei. Hvem hadde vel trodd at en megaenkel bønnegryte medLes mer
img_4551

Kos med kakao og kokos

Klar for en ny vri på kakaoen? Lag den med kokosmelk! Eller en blanding av vanlig melk og kokosmelk. LeggLes mer
fullsizerender-13

Bananvafler med kanel

Er bananene dine i ferd med å gå ut på dato? Mos dem og bruk dem i vafler! Krydre medLes mer
johnnyvaetnordskog_mobalpa_web_mg_8050

Masterchef på Østerås

– Norsk sjømat er fantastisk, fastslår Masterchef-dommer og tidligere restaurantsjef på salige Bagatelle, Gregory Paul. Han klasker enda en gavmildLes mer
fullsizerender-12

Jo, du liker rosenkål

Er du av dem som har et litt anstrengt forhold til miniatyrkålhodene med det blomstrende navnet rosenkål? Les dette! IkkeLes mer
img_3437

Blomkål i god form

Jeg liker alt ved denne retten. At blomkål er hovedingrediensen. At den er enkel å få til og ser smashingLes mer
brokkolisalat-1

Høstsalat med brokkoli

Jepp! Brokkoli smaker godt rått! Særlig i små buketter sammen med andre gode grønne saker. Sukkererter, agurk, eple, spinat, ruccola,Les mer
fullsizerender-8

Godt med potet x 3

-Mamma, hva skal vi ha til middag? -Potet! Poteten står på tapetet  i oktober. Ihvertfall for matbloggerne som er medLes mer
kanelboller1

Kanelboller, tralala

Ingenting slår duften og smaken av nybakte boller, kringler, snurrer og fletter bakt med gjær hjemme på kjøkkenet. Kanel, kardemomme,Les mer
img_3080

Poteter + urter = lykke

Hiv småpotetene i en ildfast form med olivenolje, løk, oliven, sitron og rosmarin og du vil ikke bare høre engleneLes mer
suppe-3

Blomkålsuppe med spinat

Blomkål. Gurkemeie. Spinat. Høstens beste blomkålsuppe strutter av sunnhet og smaker fenomenalt godt. For å si det beskjedent. Denne måLes mer
brokkoli-kvadrat-2

Operasjon redd brokkolien

Mitt liv er brolagt med gode intensjoner, blant annet om å spise mye grønt. Det resulterer ofte i at jegLes mer
kvadrat-blaskjell

Bobler og blåskjell

 Hvitvinsdampede blåskjell ristet i panne med hvitløk og persille, kysset raskt av smør og servert på toast? Med et liiiiiteLes mer
kimchiravarer

Gjæret agurk, anyone?

Du skal massere dine grønnsaker. Du skal gi dem krydder. Du skal legge dem på glass. Du skal la demLes mer
Nudler

Nudelnytt

En herlig, krydret kokossaus, en god dose grønnsaker og en porsjon varme, myke nudler. Denne nudelretten kan raskt bli høstens favoritt,Les mer
Havrekjeks

Havrekjeks med rosiner

Bak disse kjeksene, legg dem på et glass, blunk – og de er borte.  Det ser ganske hyggelig ut, ikkeLes mer
FullSizeRender (9)

Regnbuesalat med krønsj

Ikke bare er den praktfull på bordet, men den er proppet med gode smaker også, denne nudelsalaten med grønnsaker iLes mer
FullSizeRender (7)

Himmelske, knuste poteter

Huset har fått en ny potetfavoritt: Knuste poteter. De er myke og de er sprø. De er fulle av smakLes mer
IMG_0575

Texmex-salat – rápido!

Enklere blir det ikke. Hakk opp og fyll i tacolefse eller – skjell. Funker fint som salat på egen håndLes mer
IMG_5302

Vri på salaten

Jeg kom hjem med et beger fullt av feldsalat uten helt å vite hva jeg skulle bruke den til. DenLes mer
IMG_5253

Husets favorittgryte

Hvit fisk  + kokos og koriander = godt! Prøv denne enkle fiskegryten, som også smaker deilig av hvitløk, spisskummen ogLes mer
IMG_4797

Salat med appelsindressing

Nederst i grønnsaksskuffen lå tre gulrøtter, en vårløk og en rødbete. I fruktkurven ropte en avokado om hjelp. Den varLes mer
IMG_4657

Enkel kyllinggryte

Ok, du må skjære opp litt grønnsaker først. Men så! Så klarer denne fyldige og gode kyllinggryten seg selv, derLes mer
FullSizeRender (4)

Blomkålris med nøttesaus

Jeg har elsket blomkål siden jeg var liten. Nå også som ris. Jo, ris! Stek den med hakkede grønnsaker, lagLes mer
IMG_2661

Curry curry nam nam

Lite smaker så godt som en kyllingnudelsuppe med akkurat passe mye krydder og varme, en anelse kokossødme og masse krønsjLes mer
IMG_0720

Dagens beste supperåd

Det er akkurat på en av disse kalde, mørke vinterkveldene at du skal øse opp vinterens beste linsesuppe, kjenne hvordanLes mer
IMG_0569

Rosa blogginnlegg

Nei, jeg har ikke gått over i rosabloggernes rekker. Dagen ble derimot farget kraftig lyserød takket være to rødbeter somLes mer
IMG_0217

Helsprø kjeks på 1-2-3

De er salte, de er sprø, og de smaker herlig av rosmarin og sesamfrø. Gjort i fei er de også,Les mer
nigellamuffins (2)

Nigellas nattmat

At Nigella Lawson spiser disse bokhvetemuffinsene som nattmat (jfr. tittel) er ren spekulasjon. Alle som har sett henne på TVLes mer
IMG_9725

Linsesalat med spinat

Kjøttfri mandag! Lag denne herlige fargeklatten av en salat og spis den som den er, eller bruk den som tilbehørLes mer
IMG_9250

Barsk spinat med ansjos

Ansjos! Jatakk eller neitakk? I denne oppskriften løfter den lille fisken en porsjon hverdagslig, dampet spinat til helt nye høyder.Les mer
IMG_9196

Spicy suppemandag

Den gjør deg varm, mett og glad. Gulrotsuppe med ingefær og krydderristede kikerter vil garantert lyse opp i novembermørket. HvorLes mer
Carbonara

Carbonarakos

Comfort food. Jeg finner ikke helt et fullgodt norsk uttrykk. Kosemat? Trøstemat? Uansett er pasta et hyppig brukt utgangspunkt forLes mer
IMG_9073

Skål og velkommen!

Gjestene er i anmarsj. Boblene er kalde. På fatet venter persillepyntede appetittvekkere, smurt sammen på fem minutter. Alt du trengerLes mer
IMG_8787

Linsesuppe med sting

Dagens supperåd er kort: Bli venn med linsene. Bruk dem i denne gode suppen full av grønnsaker og varmende krydder.Les mer
IMG_8634

Brød med urter og hvitløk

Sjelden har det luktet så godt i huset som under stekingen av disse brødene. De er fylte med urter, hvitløkLes mer
IMG_8276

Ovnsbakte nammerøtter

Skrell, drypp noe godt over og stek i ovnen. Så enkelt er det å lage verdens beste tilbehør til kjøtt,Les mer