Sett og Smakt

Kreativt kaffeslabberas

(Betalt tur)  -Vær så god, sier tostjerners-kokken Edwin Vinke, og ser forventningsfullt på meg. I noe som ligner på enLes mer

Staselig stopp på Simenstad

-Velkommen, ønsker Brit Skurdal Braastad, og leder an opp trappen til ballsalen. Vi er på Simenstad gård i Ringsaker kommune,Les mer

Kaffedoktor på museet

Flesk og Finnskogdram, ferdasup og kaffedoktor. Alt i løpet av en kort formiddag på Glomdalsmuseet. Du tok feil, Ole Paus.Les mer

Masterchef på Østerås

– Norsk sjømat er fantastisk, fastslår Masterchef-dommer og tidligere restaurantsjef på salige Bagatelle, Gregory Paul. Han klasker enda en gavmildLes mer

Superosten ligger i banken

Liker du gulost, men synes Norvegia og Jarlsberg blir litt beskjedne i smaken? Gå til ostebanken! Der får du bådeLes mer

På epleslang i Rygge

Knask! Det er som å være på en vingård. Men vi er ikke i Frankrike, og det er ikke druerLes mer

Gjæret agurk, anyone?

Du skal massere dine grønnsaker. Du skal gi dem krydder. Du skal legge dem på glass. Du skal la demLes mer

Mateventyret på Hadeland

Møt hotelleieren og gårdbrukeren som tenkte langt utenfor boksen og like godt gjorde svømmebassenget om til ysteri. Den uortodokse osteproduksjonenLes mer

1000 franske menyer

Mandag 21. mars sier 1000 kokker verden over Bon Appétit, og inviterer til spesialkomponerte menyer med fransk fortegn. Fem norskeLes mer

Julegaver som sier nam

Hva er en god kokebok? Bortsett fra at du selvsagt skal kjenne sulten, og av og til tørsten, komme krypendeLes mer

Ikke akkurat rom og cola

-Lag en ny cocktail-klassiker med rom, var oppfordringen som møtte bartenderne under den nordiske finalen i konkurransen Bacardi Legacy førLes mer

Kokketreff på Mindet

«Med ønske om en god og uforglemmelig aften». Hilsenen som ventet på hotellrommet var ikke til å ta feil av.Les mer

På epleslang i Hardanger

Hardanger? Bunader, broderier, broer og breer. En og annen fele. Og masse epler. Visste du at både epler, eplesaft ogLes mer

Søtt paradis på Løkka

Syltetøyelskere, foren eder! Dere har fått et nytt paradis. Det er dekket fra gulv til tak av syltetøy av alleLes mer

Te med Mr.Twining

-Mr. Twining, I presume? For selvsagt er det en Mr. Twining, og sikkert også en Mr. Lipton og Mr. Tetley.Les mer

Kjøleskapsgrøt fra Sveits

When in Rome, spis pasta, og when in Genève, spis müsli! (Og kanskje litt raclette, fondue, sjokolade m.m.) Jeg varLes mer

Anne og Jespers cocktail hour

Har du fått med deg at cocktailkulturen blomstrer? I Oslo strømmer drinke-elskerne til barer som Torggata Botaniske, Bettola, No. 19Les mer

Nybakt i Kristiansand

Skal du til Sørlandet i sommer? Visste du at det er ekstraordinært mange gode bakere i Kristiansand? Her får duLes mer

Dessert med no’ godt i

Tiramisu! Den italienske dessertklassikeren serveres på så ymse vis, og kan være risikabel å bestille som søt avslutning på restaurant.Les mer