Salat med appelsindressing

Nederst i grønnsaksskuffen lå tre gulrøtter, en vårløk og en rødbete. I fruktkurven ropte en avokado om hjelp. Den var myk så det holdt. Det måtte bli salatmandag. Og med litt feta, en håndfull sprø frø, et par urtekvister og en god dressing med appelsin, ble tilfeldighetssalaten til noe jeg kommer til å lage igjen – veldig snart!  

 mmm

Mmm, ovnsbakte gulrøtter og rødbeter. Noe av det beste jeg vet. Del grønnsakene i mindre biter, pensle evt. med litt olivenolje, og stek dem på plate med bakepapir ved drøyt 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er møre. (Avhenger av størrelsen på bitene.) Jeg blandet de fargerike rotgrønnsakene med litt fetaost, sherrytomater, litt dill, vårløk, en avokado, noen herlige grønne edamamebønner – og et dryss med ristede gresskarkjerner. Dressing? Lenger ned! 

IMG_4797

Dressingen blandet jeg av en skvett epleeddik, litt god olivenolje og en dæsj friskpresset appelsinsaft. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *