Vri på salaten

Jeg kom hjem med et beger fullt av feldsalat uten helt å vite hva jeg skulle bruke den til. Den endte sitt liv som – salat. En kjempegod en, med ristede mandler og dressing av sesamolje og riseddik. Anbefales! 

 Salat feld

Feldsalat er sjelden vare i de fleste grønnsaksdisker, så da jeg kom over den lekre, småbladede saken røk den rett ned i handlekurven. Men hvordan bruke den? Etter litt googling, lærte jeg at salaten har en svakt nøtteaktig smak, at den trives spesielt godt sammen med valnøtter, mandler etc – og at den kan brukes naturell, såvel som i en rask wok. Jeg valgte å lage en grønn salat med asiatisk dressing. En håndfull ferdigskivede mandler fikk et raskt opphold i tørr, varm panne, og ble kastet i salaten for litt ekstra krønsj. Retten kan spises som en lett lunsj i farten, som en forrett, eller som tilbehør til fisk eller kjøtt. 

IMG_5302

GRØNN SALAT MED ASIATISK DRESSING

  • feldsalat (godt skylt og tørket)
  • litt bladpersille
  • litt ruccola
  • mandelskiver, ristet i tørr panne

Dressing

  • 1/2 lite hvitløksfedd, finrevet/most
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ts riseddik
  • 1/2 – 3/4 dl olivenolje (smak til)
  • 1/2 ts sesamolje
  • salt og pepper

Visp sammen alle ingrediensene og bland inn i salaten rett før servering. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *