Husets tenåring har blitt grønn. Helt grønn. Etter en periode som vegetarianer, er hun nå på vei over i veganernes verden. Hennes fleksitarianer-mor lar seg ikke vippe av pinnen. Her er den veganske curryen vi spiste i går – og den var sykt digg. Som barnet sa det…
Utgangspunktet for oppskriften fant jeg på Icas svenske nettside, ica.se. Her får du den:
Linsecurry med kokosmelk og lime
4 porsjoner
- 4 porsjoner ris, f.eks. fullkorn basmati
- 2 dl tørkede røde linser
- 1 gul løk
- 1 ss revet, fersk ingefær
- ca. 1 ts sambal oelek (alt etter hvor sterk du vil ha gryten)
- 1 ss nøytral olje
- 2 hvitløksfedd
- 1/2 ss karri
- 2 ts tomatpuré
- 4 dl grønnsaksbuljong (sjekk innhold hvis du er veganer)
- 400 ml kokosmelk
- 1/2 blomkål
- 250 g cherrytomater
- 1 lime
- salt og pepper
- 65 g babyspinat
- 1 dl cashewnøtter eller usaltede peanøtter (rist dem gjerne i tørr panne for å gi dem litt farge)
- frisk koriander
- Kok risen som angitt på pakken.
- Skyll linsene godt, og la dem renne av.
- Skrell og hakk den gule løken. Skrell og riv ingefæren.
- Fres løken raskt til den blir blank, sammen med sambal oelek i en stor gryte. Press ned hvitløken og rør inn ingefær, karri og tomatpuré. Tilsett linser, buljong og kokosmelk. Kok opp under omrøring, og la syde forsiktig i ca. 10 minutter under lokk.
- Skjær blomkålen i mindre biter. Legg i gryten og la koke med i ca. 10 minutter.
- Skjær tomatene i to og limen i båter.
- Smak til med salt og pepper og vend inn spinat og tomater.
- Server currygryten med ris, hakkede nøtter, limebåter og frisk koriander.
Line
Hei 🙂
Hvordan karri bruker du?
Cecilie
Hei Line! Beklager sent svar, jeg har vært på fjellet i noen dager – uten PC og blogg. I denne oppskriften har jeg rett og slett brukt helt vanlig Santa Maria-karri fra dagligvarebutikken rundt hjørnet. Håper du likte/liker retten hvis du prøvde/prøver den! Hilsen Cecilie