Himmelske, knuste poteter

Huset har fått en ny potetfavoritt: Knuste poteter. De er myke og de er sprø. De er fulle av smak og de er skikkelig snacksy med masser av urter og hvitløk. Prøv dem da vel! 

IMG_1037

Jeg brukte like store, nye poteter. Da de var kokt møre, trykket jeg dem sammen med en potetmoser. En gaffel funker like bra. Ikke trykk for hardt, for da går potetene helt fra konseptene. 

 FullSizeRender (8) 

Jeg blandet knust hvitløk og timian med noen spiseskjeer olivenolje og fordelte oljen over potetene. Bruk de urtene du har. Litt salt og pepper smaker også godt. Og kanskje litt ost…? Eller chorizo?

FullSizeRender (7)

Torsdag 13. juni 2017 feires den internasjonale tapasdagen! Poteter er en mye brukt ingrediens i det spanske kjøkken, også servert som tapas. Prøv oppskriften under, og spis dem til et godt glass spansk hvitvin, eller legg turen til ett av flere tapasarrangementer som finner sted i Oslo denne dagen. Mer om tapasdagen 2017 under oppskriften! Eller her.

Knuste poteter med urte- og hvitløksolje

 • vaskede poteter (ikke alt for store) 
 • olivenolje
 • knust hvitløk, mengden avhengig av hvor tidlig du har møter i morgen
 • friske urter, hakket
 • salt og pepper
 1. Kok potetene møre.
 2. Bland olje, urter og hvitløk.
 3. Legg de ferdigkokte potetene på et stekebrett med bakepapir og gi dem et lett trykk med en gaffel eller en potetmoser. Ikke alt for hardt!
 4. Drypp urte/hvitløksoljen over potetene. Krydre med litt salt og pepper.
 5. Stek potetene i varm ovn, ca 220 grader, til de er gyldne og sprø. Strø evt. over enda litt mer urter, drypp med ørlitt mer olivenolje – og servér. God fornøyelse!

Mer om tapasdagen 2017: Spanias Turistkontor ønsker velkommen til Youngstorget fra 14.30 til 17.30  torsdag 15. juni, der de inviterer på gratis tapas fra en rekke restauranter, f.eks. Ma Poule, Champagneria, Smelteverket, Tacos El Brujo, Noodles og Barcia Bistro Bar by San Leandro.

Legger du turen til Mathallen på Vulkan denne dagen, skal du vite at de fleste restaurantene her vil spandere en tapas-smakebit til alle som bestiller et måltid her på torsdag 15. juni. Gjør som spanjolene og «ir de tapeo», som betyr å gå fra sted til sted og spise stedets signaturtapas. Hasta luego! 

2 thoughts on “Himmelske, knuste poteter

 1. Åh dette likte jeg! Jeg elsker at man kan gjøre så mye med poteter! Men dette var nytt og det skal jeg prøve! Takk for oppskrift! 😀

  1. Hei, Pia!
   Bedre sent enn aldri: Så hyggelig at du ble fristet! Håper du liker dem like godt som meg. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *