Poteter + urter = lykke

Hiv småpotetene i en ildfast form med olivenolje, løk, oliven, sitron og rosmarin og du vil ikke bare høre englene synge. Du vil høre dem banke på døren og ville inn også. Så gode blir disse potetene av et opphold i varmen. 

img_3080

Disse snadderpotetene smaker digg både til kjøtt og fisk. Jeg serverte dem til et lite kyllingbryst, som jeg først brunet i panne og deretter stekte samtidig med potetene i ovnen ved 200 grader i 20 minutter (i egen form). Litt aioli og sennep smaker alltid godt til kylling. Det som løftet retten helt inn i himmelen (re. tidligere englesnakk), var vinen. Den var fransk og laget av Monsieur Patrick Pestre i Burgund. 

Vingården til Pestre, Domaine Patrick Pestre, ligger i landsbyen Bouze-les-Beaune, midt i hjertet av Burgund. Pestre lager viner slik hans far og bestefar gjorde det, og følger økologiske prinsipper. Hans Bourgogne Hautes-Côtes de Beaune Rouge 2013 er en herlig matvin, frisk og elegant, akkurat passe fyldig og syrlig, og full av bær, blomster og krydder. Perfekt til min kyllingrett, og sikkert til mye annen god mat også. Finfin! Kr 199.50. Varenr. 5985801. La den gjerne få utvikle sin fargerike personlighet en halvtimes tid på karaffel før du serverer den.

img_3084

Ovnsstekte delikatessepoteter med rosmarin

 • 1 beger delikatessepoteter fra Bjærtnes & Hoel (For eksempel. Du kan bruke alle småpoteter. Franske amandinepoteter inkludert.)
 • en håndfull delikatesseløk/småløk med skallet på
 • olivenolje
 • svarte eller grønne oliven
 • noen sitronbåter
 • noen rosmarinkvister
 • litt tørket herbes de Provence-krydder, timian eller andre tørkede middelhavsurter
 1. Vask og tørk potetene. Legg dem i en ildfast form. Drypp med 1-2 ss olivenoje. Bruk to skjeer og bland godt til potetene er dekket med olje. 
 2. Krydre og legg løken og sitronbåtene i formen. Hakk litt rosmarin og dryss over.
 3. Stek ved 200 grader i 30 minutter.
 4. Legg olivenen i noen minutter før ferdig steketid. 
 5. Server med litt ekstra rosmarin. 

img_3068

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *