Linsefavoritt

Linser, kikerter, varmende krydder – og egg på toppen! Kosemat med stor K, og helt klart en av mine favorittvegetarretter.

Linsegryte med egg

(2 porsjoner)

 • 1 liten gul løk
 • 1 stort hvitløksfedd
 • nøytral olje til steking
 • 1/2 ts havsalt
 • 1/2 ts chiliflak, pluss ekstra som garnityr
 • 1/2 ts spisskummen
 • 1/2 ts gurkemeie
 • 1/2 ts røkt paprika eller paprikapulver
 • 1/2 boks hakkede tomater fra boks
 • 6 dl grønnsakskraft
 • 150 g røde linser
 • 400 g kikerter (1 boks)
 • 2 – 4 egg
 • svart pepper

Finhakk løk og hvitløk. Varm litt olje i en tykkbunnet gryte eller stor steke/traktørpanne med lokk. Surr løken med saltet ved middels varme til den er myk, og så vidt har fått farge. Tilsett hvitløken, surr i et minutt, ha i krydderet, og stek videre i enda et minutt.

Skyll linsene i en sikt under rennende kaldt vann, og ha dem i pannen. Rør dem inn i krydderblandingen i et minutts tid, til de er gjennomvarme. Ha i passata, og deretter kraft. Skru opp varmen og kok opp. Kok forsiktig under lokk i 35 – 40 minutter, til nesten all væsken har kokt inn og linsene er møre. Rør av og til underveis. Smak til med ev. mer salt.

Skyll kikertene, og rør dem inn. Bruk en tresleiv til å lage små fordypninger i linseblandingen, og knekk eggene i fordypningene. Legg på lokk, og la eggene steke ved lav varme i 4-5 minutter, til hvitene er faste og plommene fremdeles er flytende. Det kan fort ta litt lengre tid, bare følg med på prosessen.

Strø ev. urter og mer chiliflak over ved servering. Nykvernet pepper er også godt. Og nanbrød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *