Anne og Jespers cocktail hour

Har du fått med deg at cocktailkulturen blomstrer? I Oslo strømmer drinke-elskerne til barer som Torggata Botaniske, Bettola, No. 19 og Himkok for å drikke både klassiske og mer eksperimentelle cocktails. Jeg har nettopp blitt servert cocktails av to av byens beste bartendere,  Anne Maurseth og Jesper Høst, som var hyret på for å mikse drinker ved to ulike pressearrangementer. Begge har en fortid fra baren No.19, men er nå i gang med spennende nye prosjekter. Anne er snart å finne bak disken i den oppussede utgaven av Grønlands berømte utested, Pigalle, (den med telefon på bordene, ja), mens Jesper har startet sitt eget konsulentfirma, der drinkemiksing på høyt nivå fremdeles er hovedtema.

TI6_9735

Anne møtte jeg på restauranten Aymara ved Solli plass, der mat fra Peru står på menyen. I Latin-Amerika drikker de gjerne rom, og det var Zacaparom fra Guatemala som var hovedattraksjonen denne formiddagen. Kjøkkensjef Kim Daniel Mikalsen og kokkelandslagets Alexander Østli Berg disket opp med flere varianter av ceviche; rå fisk marinert i sitrussaft, servert med masse lekkert tilbehør. På bildet over ser du Anne med sin cocktail The South American Getaway, som ble servert til en cevicherett med asiatiske smaker.

The South American Get Away

  • 5 cl rom, (Anne brukte Ron Zacapa 23)
  • 3 cl ferskpresset lime
  • 2 cl koriandersirup

Rist ingrediensene sammen med is, og sil over i glass. Drypp 3-5 dråper med

sesamolje over drinken og anrett med koriander.

 

TI6_9625TI6_9500

Foto: Lena Britt Fredrickson

Den andre drinken Anne serverte oss var fantastisk syrlig og pikant. Vi fikk den servert til en makrellceviche (bildet over).

Solera Daiquiri

  • 5 cl rom (Anne brukte Ron Zacapa 23)
  • 1, 3cl sherry (Anne brukte Lusta Sherry)
  • 3 cl ferskpresset lime
  • 2 cl chiliinfusert sukkerlake

Rist ingrediensene sammen med is, og sil over i glass. 

I Jespers drink var det derimot skotsk whisky som var stjernen. Arrangementet gikk av stabelen i de dype Bærumsskoger, og her var alt lagt til rette for en smaksrik ettermiddag, med en omfattende meny komponert av cateringkompisene Mats & Martin. Stemningen satt som et skudd i den nyoppussede jakthytta på Løvenskioldbanen, med utstoppede fugler, fyr i peisen, et rustikt dekket langbord, og en stylist som hadde gått akkurat passe bananas med tweedpledd, fuglefjær og masser av Skottlands vakre nasjonalblomst, tistel. Utenfor veggene smalt det lystig fra mer og mindre vellykkede forsøk på trefning av leirduer. Når det i tillegg snart funklet i gyllen drikke, og din sidekvinne var skotsk og utsendt fra Mortlach og Speyside, der de i generasjoner har destillert ypperlig single malt whisky – ja, da var det ikke annet enn å la timene fly.

– Let’s celebrate, sa Mortlach-ambassadøren Georgie Bell, før hun oppfordret meg til å lukte på håndbaken min for å nøytralisere luktesansen før jeg stakk nesen i whiskyglasset. Det hjalp visst, for i glasset fant jeg både karamell, vanilje, kanel, appelsin, aprikos – kort sagt: En hel julaften av dufter.

Det sterkeste smaksminnet fra arrangementet lå likevel kanskje i Jespers velkomstdrink, The Beast, oppkalt etter Mortlach-whiskyens kallenavn: The beast of Dufftown. Drinken laget han med Mortlach Rare Old, Grand Marnier, limejuice, ingefær, sukker og koriander. Prikkene over i’en (bokstavelig talt) var ristet sesamolje dryppet i cocktailens overflate med pipette. Bravo!

IMG_1866IMG_1844IMG_1792IMG_1885IMG_1788IMG_1846IMG_1736

Foto: Lisa Bjørheim  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *