Litt på siden

Noen ganger holder det med en fiske- eller kyllingbit i selskap med gode grønnsaker. Denne enkle og smaksrike bønneretten med spinat og sennepsfrø har blitt mitt favoritt-tilbehør i sommerkjøkkenet. IMG_4847Grønne bønner med sennepsfrø

  • 255 g aspargesbønner
  • 2 ts solsikke- eller rapsolje
  • 1 1/2 ts sennepsfrø
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 liten grønn chili eller en god klype knuste, røde chilifrø
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 pose babyspinat
  1. Gjør klar en stor bolle med isbiter og kaldt vann.
  2. Kok bønnene i saltet vann i 3-4 minutter. Hell av vannet og legg bønnene i isvannet.
  3. Varm oljen i en stekepanne. Ha i sennepsfrøene. Når de begynner å hoppe i pannen tilsetter du løk og chili. La det surre forsiktig , ikke frese. Etter 3-4 minutter, når løken er myk tilsettes hvitløken. Surr videre i et lite minutt. La bønnene renne av i en sikt og ha dem i pannen. Når de er passe møre (et par minutter i pannen) vendes spinaten inn. Vel bekomme!

Opprinnelig oppskrift fra australske Tara O’Bradys kokebok Seven spoons

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *