Ovnsbakte nammerøtter

Skrell, drypp noe godt over og stek i ovnen. Så enkelt er det å lage verdens beste tilbehør til kjøtt, fisk og kylling. De ovnsbakte gulrøttene fungerer selvsagt kjempefint som en grønn rett i seg selv, kanskje ved siden av en middagssalat med gryn eller pasta?

IMG_8276

Oppskriften er enkel og veldig tilpasningsvennlig. Bruk krydderet du liker best, og kanskje du har en god eddik stående som kan være et alternativ til balsamicoen? Her er et utgangspunkt.

Ovnsbakte gulrøtter med honning og balsamico

4-6 porsjoner

  • ca. 1 kg gulrøtter (jeg brukte de fine «regnbuerøttene»)
  • ca. 2 ss olivenolje
  • ca. 1 ss balsamicoeddik
  • ca. 2 ss flytende honning
  • uskrelte hvitløksbåter
  • friske eller tørkede urter, f.eks. timian, rosmarin eller oregano

Er røttene ferske og fine, behøver du ikke å skrelle dem. Disse trengte skrelling, før jeg kokte dem hele i ca. 10 minutter. Du kan godt dele dem i to og deretter i staver, hvis du vil at det skal gå litt fortere. Da trenger de bare 5 minutters koking før du legger dem over i en ildfast form. Drypp olivenoljen over, og bruk to gafler til å vende den inn i røttene. Drypp over eddik og honning, krydre med urter og sleng oppi hvitløken. Den blir myk og aromatisk og smaker kjempegodt ved siden av de ferdig stekte gulrøttene.

Stek ved 180 grader i ca. en halv time. Snu gjerne litt på røttene underveis, og stikk en kniv i dem for å sjekke om de er møre. Steketiden avhenger av størrelsen på røttene og på hvor lenge du kokte dem. Drypp gjerne noen dråper god olivenolje over før røttene serveres varme.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *