Brød med urter og hvitløk

Sjelden har det luktet så godt i huset som under stekingen av disse brødene. De er fylte med urter, hvitløk og sitrus, og er kjempeenkle å bake. De ligner på focacciabrød, og kan brukes på den samme måten; med og uten pålegg, til suppe og salat – eller hvorfor ikke sammen med en porsjon hjemmelaget aioli?IMG_8634

Urtebrød

2 stk. Jeg brukte 1 ringform på 22 cm og 1 ildfast form på 23 cm i diameter.

  • 2 1/2 ts tørrgjær
  • 640 g hvetemel
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 – 3 ts hakket fersk rosmarin
  • 2 – 3 ts hakket fersk timian
  • finrevet skall av en sitron

 

  • 2 hvitløksfedd, finhakket/most (kan utelates)

 

  • 4,7 dl melk

 

  • 1 ts brunt sukker

 

 • 2 ss olivenolje

Garnityr:

  • 3 ss olivenolje

 

  • 1 ts hakket rosmarin

 

  • 2 ts hakket timian

 

  • 1/2 ts chiliflak

 

  • revet sitronskall etter smak, f. eks. fra en halv sitron

 

 • flaksalt
 1. Bland mel, gjær, salt, urter (blandet med hvitløk) og sitronskall med en håndvisp. Vend inn håndvarm melk blandet med olivenolje og sukker, og kjør med eltekrok i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter, til deigen har blitt glatt og fin. Vend deigen i en god spiseskje olivenolje i bollen, dekk med et håndkle og sett til heving i minst en time på et lunt sted (badegulvet f.eks.).
2. I mellomtiden blander du olje, urter, chiliflak og sitronskall. Blandingen skal helles over brødet før steking.
3. Smør formene med olje. Del deigen i to, slå den ned og form den til to runde brød. Vend hvert emne i oljen i formen og klapp det utover i så det fyller godt. Etterhev til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
4. Bruk fingertuppen og stikk små hull i overflaten på deigen, og drypp urteoljen over. Bruk evt. fingrene til å fordele oljen over brødene. Strø evt. flaksalt over. La brødene hvile i et kvarter før du steker dem i 15-25 minutter ved 220 grader, avhengig av ovn. Avkjøl i 10 minutter i formen, og legg over på rist.
 
PS. Utgangspunktet for denne oppskriften fant jeg på http://thecafesucrefarine.com. 

2 thoughts on “Brød med urter og hvitløk

 1. Hm – mangler det noe her? 2,4 dl væske virker litt lite til så mye mel? Ellers ser oppskriften kjempegod ut. Skal prøve.

  1. Hei! Du har selvsagt helt rett. Her skulle det være litt mer væske ja. Har rettet nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, og beklager at jeg ikke så kommentaren din før nå. Er ikke superaktiv på bloggen akkurat nå, men det er jo selvsagt viktig at målene stemmer! Takk igjen. Hilsen Cecilie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *