Bartenderens NYC-tips

Employees only, Holiday Cocktail Lounge og Hudson Malone. Tre barer du ikke må gå glipp av neste gang du er i New York City. Tipsene kommer fra den lommekjente bartenderen Freddy May.

Jeg møtte Freddy da han var en svipptur innom baren på Hotell Bristol i Oslo nylig. Han reiser verden rundt som merkevare-ambassadør for den skotske whiskylikøren Drambuie, og har nettopp flyttet hjem til England etter å ha bodd en årrekke i New York City. I en by med tusenvis av drikkehull av alle slag fikk han likevel noen klare favoritter. Her er tre av dem: 

Employees only, 510 Hudson Street, West Village. www.employeesonlynyc.com

employees

-Også kalt The New Yorkiest of cocktail bars. Veldig kjent bar i hele USA. I sommer ble staben kåret til «Best American Bar Team», under den internasjonale Tales of the Cocktail-konferansen i New Orleans. Opprinnelig, som navnet antyder, var dette en bar for bransjefolk etter at de hadde stengt sine egne barer og restauranter for kvelden. I dag kan hvem som helst installere seg ved den slangeformede baren, laget for å gjøre det lettere for folk å komme i kontakt med hverandre. Men fremdeles møter du mange som jobber med mat og drikke her, spesielt utpå natten. Baren er åpen til klokken 04.00, og kl 3.30 serveres gjestene kyllingsuppe som et vennlig tegn på at kvelden begynner å gå mot slutten. Oppskriften på suppen henger på veggen. Maten her er forøvrig kjent for å være svært bra, og deres steak tartar skal være en av New Yorks aller beste. At drinkene er gode goes without saying, sier Freddy.

Hudson Malone, 218 E. 53rd St., Midtown East, www.hudsonmalone.com

Bilde1

– Dette er byens berømte «revenge» bar, som eieren Doug Quinn, alltid med stilig sløyfe under skjortekragen, åpnet etter at han ble sparket fra baren P.J. Clarkes rundt hjørnet. Baren oppkalte han etter sine to sønner, Hudson og Malone. Quinn er kjent for å huske navnet på imponerende mange gjester, og lager noen av byens beste, klassiske cocktails. Spis lunsj eller middag her, og velg gjerne hamburgeren, som ligger høyt oppe på listen over byens mest ettertraktede. Se etter skiltet med Eva’s Dress Shop, og gå trygt inn. Baren gjemmer seg inntil videre bak falske skilter, som en speak-easy i forbudstidens USA. 

Holiday Cocktail Lounge, 75 St. Mark’s Place, East Village, www.holidaycocktaillounge.nyc

holiday

– Topp divebar* med historie tilbake til 1919 og forbudstiden, da den i en periode operererte bak skalkeskjulet Ann’s Beauty Shop. Frank Sinatra, Madonna, the Ramones og dikteren Allen Ginsberg har frekventert stedet, som serverer både mat, drikke og levende musikk. Rett i nærheten ligger den «hemmelige» baren PDT, Please don’t tell, som man får adgang til ved først å løfte av telefonen i en telefonkiosk på gaten utenfor… 

*Divebar: Enkel og uformell nabolagsbar, vanligvis med bra takhøyde. 

Ekstratips: Ute etter en bra hotellbar i NYC? Gå til baren i the NoMad Hotel. – Byens beste, synes Freddy. 

Drambuie anno 2015

Freddy reiser verden rundt og inspirerer bartendere til å hente frem flasken med Drambuie, flasken som ofte står lengst bort, helt øverst og innerst på hyllen. Etterspørselen etter den skotske whiskylikøren har ikke akkurat vært uhåndterlig de siste tiårene, medgir Freddy. 

-Men bartendere har det med å like det folk flest ikke vil ha, og synes det er kult å bruke Drambuie på nye måter, forteller han om produktet som er laget av en hemmelig urte- og kryddereliksir, safran, lynghonning og skotsk whisky. Oppskriften på urteeliksiren ble til så tidlig som i 1745, og kjennes i dag av bare tre personer, skal vi tro ambassadøren.

Du har kanskje en flaske stående innerst i barskapet ditt, du også? Da kan du jo prøve deg på disse to oppskriftene? 

Rusty nail

  • 1 del Drambuie
  • 2 deler skotsk whisky

Rør delene sammen i et glass med is og garner med en god strimmel med sitron. 

Rusty nail

Drambuie Collins

  • 40 ml Drambuie
  • 2 sitronbåter
  • mynteblader
  • soda

Press sitronbåtene og la dem følge saften ned i glasset. Ha på is og mynteblader. Fyll glasset 3/4 fullt med soda og fyll på med Drambuie. Anrett med mynteblader.

Collins_sm 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *