Svinaktig godt

Dette er middagen som nesten lager seg selv, og som passer like godt på en hverdag som til lørdagsgjester. Brun svineindrefileten i panne og stikk den i ovnen sammen med potetebitene, mens soppen godgjør seg i stekepannen. Vips, var det klart!  

fullsizerender-15

Her får du fremgangsmåten:

Begynn med potetene. Skjær dem i passe store biter, drypp olivenolje over og gi dem et dryss med tørkede urter, f.eks. min favoritt, herbes de Provence, eller timian, oregano el. l. Legg dem i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir og sett dem i ovnen ved 220 grader.

Brun kjøttet raskt i litt olje i en varm panne. (Jeg jålet det litt til ved å bruke en grillpanne som ga fileten fine striper.) Sett pannen (eller legg kjøttet over i en ildfast form) i ovnen når potetene begynner å få litt farge. Jeg lot kjøttet stå i ovnen sammen med potetene i ca. 10 minutter. Da var det ennå lys rosa og saftig, da det etterhvert ble skåret opp. Ta kjøttet ut, og skru evt. opp varmen litt hvis potetene drøyer med å bli møre og gyldne. (Men følg godt med, så ikke de blir overstekt.) La kjøttet hvile under løs folie i ca. 10 minutter. 

I mens steker du hele, mellomstore salt- og pepperkrydrede champignon eller aromachampignon i litt olje på sterk varme, til de får fin farge og begynner å svette. Dryss over grovhakket bladpersille og la den surre med i et minutt eller to. Lag evt. litt saus av stekesjyen, og/eller server med en god sennep. Vel bekomme! 

I GLASSET

image002-3

Til denne retten smaker det godt med en spanjol i glasset. Laderas de Cabama er en stilig Rioja-vin som er lett å like. Stikkord for smak og duft; urter og mørke bær. Myk og behagelig. Lang ettersmak. Vinen er laget av druer fra mer enn 35 år gamle vinstokker i Rioja Alta, og lagret på franske eikefat i 12 måneder før den ble tappet på flaske. Du finner den i basisutvalget på polet. Nummer: 6813601. Pris: 199,50 kr. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *