Aioli-love

Advarsel! Denne aiolien er så silkemyk og elegant hvitløksparfymert at du garantert og umiddelbart vil bli fullstendig avhengig. At den i tillegg er laget med en stavmikser på null komma svisj, gjør jo heller ingenting. Bruk den sammen med kylling, fisk, kjøtt, grønnsaker, chips… IMG_5473Det fine med denne oppskriften er at du kan gjøre den til «din», ved å variere type olje (men ikke bruk bare olivenolje, for det blir for kraftig), type syre (eddik istedenfor lime- eller sitronsaft) og type smakstilsetning (f.eks. sennep, pepper eller chiliflak istedenfor hvitløk). Det kan du lese mye mer om på bloggen til thehealthyfoodie.com, for det var der jeg kom over denne godbiten. Her er ingrediensene jeg brukte i min aioli, og som satt som et skudd:

Enkel aioli

  • 1 stort egg, romtemperert
  • saften av 1/2 lime, ca. 3 ts (eller sitron, eller 1 ts Dijon-sennep, eller 1 ss eplecidereddik)
  • 1 god klype salt
  • 1 hvitløksfedd, finhakket eller most med knivbladet
  • 1 cup solsikkeolje el annen nøytral olje (2,3 dl) (jeg blandet inn ørlitt olivenolje i solsikkeoljen)

Ha egget i et høyt glass som passer til stavmikseren. Tilsett limejuice, salt og hvitløk. Hell i all oljen. Vent noen sekunder, til egget legger seg til ro i bunnen av glasset under oljen. Dytt stavmikseren helt ned til bunnen av glasset og kjør i 20 sekunder uten å flytte på den. Nå begynner det å skje saker og ting og du skal ha fått noe som ligner på majones. Beveg stavmikseren oppover mens du mikser, men ikke helt ut av røren, for det kan bli grisete… Kjør aiolien til all oljen er blandet inn og konsistensen er god. Husk at den vil stivne litt når den står i kjøleskapet. Nyt!

One thought on “Aioli-love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *