Salatsommer

Kan noen vennligst lage en parfyme med fennikelduft? Jeg har dilla på den delikate, litt rare, men svært anvendelige grønnsaken, som er god både rå og stekt i ovn. Her menger den seg i en salat med parmesan, valnøtter, blåbær og rucola, en salat som er topp både som forrett og lunsj.

Oppskriften er enkel: Bland rucola, parmesan, blåbær, valnøtter og tynne skiver/strimler (bruk mandolin eller skarp kniv) med fennikel. Drypp god olivenolje og balsamico over, eller lag din egen vinaigrette. En skvis sitron og litt pepper er godt, og aller helst bør du først riste valnøttene i tørr panne for å gi dem enda bedre smak. Serverer du en fiskebit eller litt kylling ved siden av, er middagen i boks.

I GLASSET:

Pazo das bruxas er en sommerlig albariño fra Galicia i det nordvestre hjørnet av Spania. Litt grønn, litt floral, litt fruktig. Frisk og ukomplisert, og lett å komme på fornavn med. En perfekt terrassevin, salatvin, fisk- og skalldyrvin.

Navnet, Pazo das Bruxas, betyr «heksenes hus», og henspeiler ifølge produsenten Torres på mytene om de galisiske heksene som i tidligere tider fordrev tiden med å danse rundt i skog og mark, og generelt drive med heksekunster og magiske aktiviteter. Formålet med den pussige oppførselen var å hente mest mulig ut av naturen, akkurat som albariño-druestokkene gir liv til vinen Pazo das bruxas. Hokus pokus filiokus!

Pazo das Bruxas Albariño 2019, 12,5 %. BU. Kr 149.90.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *