De er salte, de er sprø, og de smaker herlig av rosmarin og sesamfrø. Gjort i fei er de også, disse supre kjeksene. Server dem til aperitiffen, som garnityr på forretten, til ost – eller bare som noe godt å mumse på, når slikt er påkrevet.
Rosmarinkjeks
- 340 g hvetemel
- 1 ss sesamfrø
- 1 – 2 ss rosmarinblader, evt. grovt hakket
- ca. 1 – 1 1/2 ss flaksalt
- 1 ts bakepulver
- ca. 1/2 ts nykvernet pepper
- 125 ml vann
- 60 ml olivenolje
- Bland mel, sesamfrø, rosmarin, salt, bakepulver og pepper.
- Rør inn vann og olje med en treskje. Bland godt til jevn deig.
- Del leiven i to og kjevle den ene tynt ut på melstrødd underlag. Stikk ut former. Har du ikke pepperkakeformene for hånden, kan du bare bruke et tynt glass i ønsket størrelse. Legg kjeksen på plate med bakepapir.
- Strø evt. mer sesamfrø over kjeksen før du setter platen i ovnen ved 200 grader og steker den i 10-12 minutter, avhengig av ovn. Gjenta med resten av deigen.
- Avkjøl på rist og oppbevar i tett glass/boks.