Helsprø kjeks på 1-2-3

IMG_0217

De er salte, de er sprø, og de smaker herlig av rosmarin og sesamfrø. Gjort i fei er de også, disse supre kjeksene. Server dem til aperitiffen, som garnityr på forretten, til ost – eller bare som noe godt å mumse på, når slikt er påkrevet. 

IMG_0217

Rosmarinkjeks

  • 340 g hvetemel
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 – 2 ss rosmarinblader, evt. grovt hakket
  • ca. 1 – 1 1/2 ss flaksalt
  • 1 ts bakepulver 
  • ca. 1/2 ts nykvernet pepper
  • 125 ml vann
  • 60 ml olivenolje
  1. Bland mel, sesamfrø, rosmarin, salt, bakepulver og pepper. 
  2. Rør inn vann og olje med en treskje. Bland godt til jevn deig. 
  3. Del leiven i to og kjevle den ene tynt ut på melstrødd underlag. Stikk ut former. Har du ikke pepperkakeformene for hånden, kan du bare bruke et tynt glass i ønsket størrelse. Legg kjeksen på plate med bakepapir.
  4. Strø evt. mer sesamfrø over kjeksen før du setter platen i ovnen ved 200 grader og steker den i 10-12 minutter, avhengig av ovn. Gjenta med resten av deigen. 
  5. Avkjøl på rist og oppbevar i tett glass/boks. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *