Dagens beste supperåd

Det er akkurat på en av disse kalde, mørke vinterkveldene at du skal øse opp vinterens beste linsesuppe, kjenne hvordan den varmer i kroppen og nyte de gode smakene av grønnsaker og krydder. Her er oppskriften på en av mine favorittsupper, linsesuppe med løk, selleri og gulrot. Hvor mye og hva du har i av krydder, bestemmer du selv, men dette er en fin basisoppskrift. Du hakker, rører og koker den klar på null komma null!

IMG_0716

Linsesuppe

2-3 porsjoner (oppskriften lar seg lett doble)

  • 1 ss olivenolje
  • ca. 1 dl hakket løk (jeg brukte sjalottløk)
  • ca. 1 dl gulrot, skåret i små biter
  • ca. 1 dl stangselleri, grovhakket
  • 1/2 ts salt
  • 225 g linser (skylt og avrent) (jeg brukte røde)
  • 1 l grønnsaksbuljong
  • 1 boks hakkede tomater
  • ca. 1/2 ts spisskummen
  • ca. 1/2 ts malt koriander
  • ca. 1/2 ts paprikapulver  
  1. Finn fram en god suppegryte, og la løk, gulrot og selleri svette forsiktig i olje og salt i 5-6 minutter. Grønnsakene skal ikke bli brune. 
  2. Tilsett resten av ingrediensene. Kok såvidt opp, før du legger på lokk og lar suppen putre svakt i 35-40 minutter, til linser og grønnsaker er godt møre. 
  3. Kjør suppen med en stavmikser til ønsket konsistens. 
  4. Serveres glovarm, gjerne med et urte- eller ostedryss og godt brød. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *