Curry curry nam nam

IMG_2661

Lite smaker så godt som en kyllingnudelsuppe med akkurat passe mye krydder og varme, en anelse kokossødme og masse krønsj fra rå, revne grønnsaker. 
IMG_2661

Nudelsuppe med kylling, curry og kokos

2 porsjoner

  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • noen cm fersk ingefær, revet
  • 1 boks kokosmelk
  • 1/2 – 3/4 dl rød currypaste (etter hvor sterk du vil ha suppen)
  • 1/2 – 1 pakke risnudler
  • 5 dl hønsebuljong
  • 1 1/2 s brunt sukker
  • 2 ss fish sauce
  • revet, stekt kyllingkjøtt (mengde etter eget ønske)
  • 2 dl revet hodekål
  • 2 dl revet gulrot
  • fersk koriander
  • evt. knuste usaltede peanøtter
  1. Finn frem suppekjelen, og surr hvitløk og ingefær forsiktig i et par minutter i litt olje til hvitløken er myk, men ikke brun. Legg hvitløken og ingefæren over i en liten skål til senere bruk.
  2. Hell kokosmelken i kjelen og la den koke inn til halv mengde uten lokk, i 10-12 min. Rør inn currypaste. 
  3. Tilsett buljong, sukker, fish sauce, ingefær og hvitløk. Kok opp, skru ned varmen og la småkoke uten lokk i ca 10 minutter. Rør innimellom. 
  4. Kok opp vann og tilbered nudlene som anvist på pakken. 
  5. Tilsett kyllingkjøtt, og la det bli varmt i suppen. 
  6. Sil av nudlene og fordel dem i suppebollene. Fordel suppen over og anrett med kål, gulrot, koriander og evt. peanøtter. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *