1000 franske menyer

Mandag 21. mars sier 1000 kokker verden over Bon Appétit, og inviterer til spesialkomponerte menyer med fransk fortegn. Fem norske restauranter deltar på den årlige feiringen av fransk gastronomi: Goût  de France, Smaken av Frankrike. 

Makronmagi er garantert noe av de du kan oppleve på den franske restaurantdagen Goût de France. (Foto: Atout France/Cedric Helsley)

Formelt står det franske utenriksdepartementet bak det internasjonale arrangementet. Faglig alibi er sikret fra kokkenestorer som Alain Ducasse, Joël Robuchon og Raymond Blanc. Kokker over hele verden som benytter seg av franske mattradisjoner, råvarer og teknikker har vært invitert til å delta. Arrangementet avholdes for andre gang i år, etter at over 100 000 sultne gjester i fjor strømmet til restaurantene og spiste fransk mat på denne dagen.  

 20071303

De fem norske restaurantene som er plukket ut til å friste med franske delikatesser i år, er Restaurant Grefsenkollen (Oslo), Credos lillebror; Jossa Mat og Drikke (Trondheim), L’Ardoise (Oslo), Rustik Café (Stavanger) og den selvstendige kokken Chef Gouttebel (Oslo).

cats

Den splitter nye franske ambassadøren til Norge, Jean-François Dobelle, presenterte årets Goût de France sammen med ambassadeboligens kjøkkensjef; Joël Albin-Amiot.

Årets Goût de France ble smakfullt presentert for pressen i den franske ambassadeboligen i formiddag. På lunsjmenyen sto purre med vinaigrette og kongegrabbe, due med rødbete, bok choy og foie gras-emulsjon, samt posjert pære med sjokolademousse til dessert. 

IMG_4697

Smaken av Frankrike: Purre med vinaigrette, slik ambassadekokk Joël Albin-Amiot tolket den i dag, vakkert anrettet med kongekrabbe. Troncons de pioreaux en vinaigrette facon mimosa et leur crabe Royal.

20071212

Foto: Atout France

FullSizeRender (3)

6-retters middag med utsikt over Oslofjorden

Er du i Oslo mandag 21. mars, og synes en fransk middag kan være en fin måte å innlede påskeuken på, kan du for eksempel trekke opp i høyden til Grefsenkollen, som her avslører stikkordene for sin meny:  

Goût de France – Grefsenkollen
Forrett Første hovedrett Andre hovedrett Oster Første dessert Andre dessert
Kveite, artisjokk, romanesco, dill Andeegg, edekreps, reddik, tomat, beurre blanc Due/bokhvete, rødbeter, løk, rødvinssaus Brillat Savarin, Morbier, Fourme D’Ambert, fikenchutney, honningtrøffel Sitronterte, bringebær, sitronverbena Sjokoladeterrine, tindved, hasselnøtt,kaffe

Alle detaljer om det verdensomspennende arrangementet finner du på www.goodfrance.com

Bon App! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *