Oh, yeah! Pannekaker på amerikansk

IMG_8496

Oppskriften på disse gode, amerikanske pannekakene fikk jeg av – en amerikaner. Hun har norske aner, men bor i Utah, og er skikkelig god til å lage mat. Dette er en stor porsjon, så du kan godt halvere den hvis det ikke er flere enn to rundt frokostbordet. Mel og melk måles i cups i denne oppskriften. Har du ikke riktig målebeger, skal du vite at 1 cup er ca 2,5 dl.

Oppskrift:

2 egg

4 ss smeltet smør eller nøytral olje (solsikke/raps)

2 cups melk (ca 5 dl) (lett-, hel, kefir, velg selv)

2 cups mel (ca 5 dl)

2 ss sukker

4 ts bakepulver

1 ts salt

Tilsett evt blåbær i røren før steking.

Visp eggene luftige. Tilsett de våte og deretter de tørre ingrediensene, og rør raskt sammen til røren såvidt samler seg. Den behøver ikke være helt glatt. Stek pannekakene til du ser det blir «luftehull» på overflaten, snu dem, og stek videre til de blir akkurat så godt stekt som du liker dem. Server med lønnesirup, blåbær, smør, melis, bananskiver, valnøtter – eller det du måtte ønske av ekstra stæsj.

IMG_9895

Bildet under er fra en frokostrestaurant i New York City, der jeg selvsagt måtte teste the pancakes.

IMG_9163

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *