Husets favorittgryte

Hvit fisk  + kokos og koriander = godt! Prøv denne enkle fiskegryten, som også smaker deilig av hvitløk, spisskummen og lime. 

IMG_5250

I denne fine fiskegryten kan du bruke all slags hvit fisk. Jeg hadde selvfisket torsk i fryseren, og den smakte kjempegodt sammen med kokosmelk, tomater og godt krydder. Jeg brukte spisskummen, korianderfrø og paprika, men du kan gjerne bruke krydder og smakstilsetninger som chili, røkt paprika, ingefær, garam masala, curry paste etc. etc.  

IMG_5253

FISKEGRYTE MED KOKOS OG KORIANDER

4 porsjoner

 • ca. 700 g torskefilet, eller annen hvit fisk
 • 4 hvitløksfedd, presset/most
 • 1 løk, finhakket
 • 1 ss spisskummen
 • 1 ss paprikapulver
 • 1 ts malt koriander
 • 1-2 røde paprika, i strimler
 • 1/2 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1-2 ss olivenolje
 • 1 boks knuste tomater
 • 1 boks kokosmelk 
 • saften av 1/2 – 1 lime
 • 1 potte koriander
 1. Jeg brukte torskeskiver fra fryseren og valgte å koke stykkene først, og deretter rense fisken ren for skinn og bein. Den kokte fisken hadde jeg deretter i gryten helt til slutt. Har du derimot kjøpt ren filet, er det bare å skjære den i mindre biter og ha den i kjelen noen minutter før resten av gryten er klar.
 2. Begynn med å frese løk, hvitløk, paprika, spisskummen, paprikapulver, koriander og paprikastrimler i olje i en gryte, til løken har blitt myk. Rør hele tiden. Tilsett salt og pepper. 
 3. Hell i tomater og kokosmelk. Rør godt sammen og la alt småkoke/syde i ca 20 minutter. Rør innimellom. Er fisken rå, tilsetter du den fem minutter før gryten er ferdig, litt avhengig av størrelsen på fiskebitene. Er fisken ferdig kokt, slik som min, venter du helt til slutt med å tilsette den. Smak til med limesaft. Når fisken er ferdig kokt/gjennomvarm, strør du koriander over gryten og serverer. Basmatiris smaker godt til! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *