Salat med jordbær og feta

Jeg går aldri på et fly i utlandet uten først å ha raidet kioskhyllen med matblader. I sommer kom jeg hjem med en bunke lekre, franske magasiner, fulle av fristelser som skal testes ut i mitt kjøkken. Denne jordbærsalaten var den første jeg gikk løs på, og utgangspunktet fant jeg i sommerutgaven til Elle à la carte. Friskere og finere forrett finner du ikke på denne siden av julaften – bon appétit!

FullSizeRender (4)

Salat med jordbær og feta

4 små porsjoner 

  • 2 kurver jordbær
  • 1 squash
  • 125 g fetaost 
  • ca 100 g babyspinat
  • 5 store mynteblader, hakket
  • 2 ss olivenolje

Dressing:

  • 4 jordbær
  • 3 cl riseddik
  • 1 ts honning
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts valmuefrø
  • 5 cl olivenolje
  1. Rens jordbærene og del dem i to. 
  2. Vask og tørk spinaten.
  3. Skjær squashen i lange, tynne strimler/skiver med mandolin eller skarp kniv. 
  4. Skjær fetaosten i terninger. Vend inn olivenoljen og bland med mynten.
  5. Bland ingrediensene til dressingen, og kjør den jevn med stavmikser/blender.
  6. Fordel salatingrediensene på fire asjetter/skåler eller på et fat. Drypp dressingen over og avslutt med et valmuefrødryss. 

IMG_0243

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *