Ikke bare er den praktfull på bordet, men den er proppet med gode smaker også, denne nudelsalaten med grønnsaker i nesten alle regnbuens farger. At dressingen er full av ingefær, lime og sesamolje gjør selvsagt sitt.
Hovedingrediensene er gulrot, rødkål, vårløk, edamamebønner (soyabønner – ligger i frysedisken), sesamfrø og koriander. Her kan du imidlertid bytte ut ingredienser alt etter hva du liker og har tilgjengelig. Nudlene jeg brukte skulle bare ligge i varmt vann i noen minutter, før jeg hadde dem over i iskaldt vann, silte vannet godt av, og satte dem på vent i kjøleskapet.
Jeg skar opp og gjorde alle ingrediensene til salaten klare om morgenen den dagen den skulle serveres. De fikk stå og vente i kjøleskapet til rett før gjestene kom, da jeg blandet salaten og tilsatte dressingen, som også hadde stått klar i kjøleskapet. Det er ikke noe sjakktrekk å blande salaten ferdig alt for lang tid i forveien, for da faller den litt sammen og mister den gode, sprø konsistensen.
Dette er min versjon av en oppskrift jeg fant hos Meg på bloggen nomingthrulife.com. Der finner du mye annet godt også!
Den doble porsjonen du ser på bildene over ble laget på bestilling til 10 sultne tenåringsjenter i går kveld. Det ble ikke stort mer enn en bønne igjen.
Regnbuesalat med nudler
(4 – 6 porsjoner)
- 5 dl revne gulrøtter
- 2 1/2 dl edamamebønner
- 2 dl vårløk i tynne ringer
- 3 dl revet rødkål (jeg brukte mandolin)
- 1 pakke nudler (ca 250 g) (bruk f.eks. sobanudler, risnudler eller eggenudler)
- sesamfrø
- frisk koriander
Dressing:
- 1 – 2 hvitløksfedd
- 1 ss revet ingefær
- 1 ss flytende honning
- 3 ss limesaft
- 1/2 -1 ts Sriracha hot sauce
- 1 ts tahini
- 2 1/2 ss sesamolje
- 3 ss soyasaus
- Bland alle ingrediensene til salaten.
- Rør sammen dressingen og vend den inn i salaten.
- Avslutt med et dryss sesamfrø og litt frisk koriander.