Nudelnytt

Nudler

En herlig, krydret kokossaus, en god dose grønnsaker og en porsjon varme, myke nudler. Denne nudelretten kan raskt bli høstens favoritt, og er lett å variere alt etter hva du har i kjøleskapet. Husk å toppe med limesaft og sesamfrø. Nam!  

FullSizeRender (7)

Kokoscurry med nudler og grønnsaker

Saus:

  • 1 ss nøytral olje
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss finrevet ingefær
  • 2 ss red curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 ss sambal oelek
  • 2 ss fish sauce
  • 2 ss soyasaus
  • 1 – 2 dl kylling- eller grønnsakskraft (etter ønsket konsistens)

Nudler/grønnsaker:

  • 1 pakke nudler (jeg brukte grønne spirulinanudler, men alle typer er ok)
  • 1 ss nøytral olje
  • 2 1/2 dl brokkoli i buketter skåret på langs
  • 2 1/2 dl revet gulrot
  • 2 1/2 dl aspargesbønner (du kan godt bruke asparges også)
  • 1 pose babyspinat
  • 2 dl revet rødkål (jeg brukte mandolin)
  • sesamfrø
  • 1 lime i båter
  • evt. basilikumblader
  1. Tilbered nudlene som angitt på pakken, spyl dem i kaldt vann, la dem renne av, og sett til side. 
  2. Lag sausen: Stek sjalottløk og ingefær i varm olje i 3-4 minutter. Tilsett curry paste og stek i 1 minutt. Tilsett kokosmelk, sukker, sambal oelek, fish sauce, soyasaus og kraft. La syde/småputre forsiktig i 15 minutter, mens du gjør klar grønnsakene.
  3. Wok eller stek gulrot, løk, brokkoli og aspargesbønner i oljen i ca 5 minutter, til brokkolien er mør. 
  4. Bland inn nudlene og varm dem godt sammen med grønnsakene. Bland raskt inn den varme sausen og spinaten, og fordel blandingen i dype tallerkener/boller. Anrett med revet rødkål, limebåter, sesamfrø og evt. noen basilikumblader. 

PS. Retten er en variant av en oppskrift jeg fant hos en av mine favorittmatbloggere: pinchofyum.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *