Operasjon redd brokkolien

brokkoli-kvadrat-2

Mitt liv er brolagt med gode intensjoner, blant annet om å spise mye grønt. Det resulterer ofte i at jeg er litt for optimistisk, handler inn for mye, og at noen grønnsaker –  ofte brokkolien – blir liggende så lenge i kjøleskapet at jeg må foreta en liten redningsoperasjon. Her får du mitt beste tips til hvordan du redder brokkolien som vansmekter halvslapt innerst i kjøleskapet, lettere lysegul i teinten.

 brokkoli

OVNSSTEKT BROKKOLI MED PARMESAN, CHILI OG MANDLER

Er det ikke rart hvordan alle grønnsaker blir en bedre utgave av seg selv etter et opphold i ovnen? Søte og fyldige i smaken, med deilig, gylden stekeskorpe? Slik er det med denne retten også. Spis den varm eller kald, som tilbehør eller for seg selv. 

  • brokkoli
  • olivenolje
  • hvitløk, presset/knust
  • chiliflak, paprikapulver eller annet krydder du liker
  • mandelflak, hakkede hasselnøtter, mandler, pinjekjerner – bruk det du har
  • parmesan
  • revet sitron
  • sitronsaft
  1. Skjær brokkolien i skiver eller buketter, like tykke/store for jevn steking.
  2. Pensle brokkolien med olje tilsatt hvitløk og chiliflak etter smak.
  3. Plasser bitene ved siden av hverandre på et stekebrett med bakepapir, og stek i 10 minutter ved 240 grader.
  4. Strø mandelskiver over og stek videre i 5-10 minutter. Sjekk med kniv om brokkolien er gjennomstekt. 
  5. Riv parmesan og sitron over og drypp noen sitrondråper over ved servering. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *