Blomkål. Gurkemeie. Spinat. Høstens beste blomkålsuppe strutter av sunnhet og smaker fenomenalt godt. For å si det beskjedent. Denne må du prøve!
BLOMKÅLSUPPE MED GURKEMEIE
4 små porsjoner (fin forrett) eller 2 større
- 1 blomkålhode, delt i buketter
- 2 hvitløksfedd i skiver
- 1 ss olivenolje
- 1 ts gurkemeie
- salt og pepper
- 7 1/2 dl grønnsakskraft
- 1 laurbærblad
- noen timiankvister
- 1-2 ts revet sitron
- saften av 1/2-1 sitron (etter smak)
- 1 liten pose babyspinat
- gresskarfrø til garnityr, ristet gyldne i tørr panne.
- Legg blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med olivenoljen, og strø hvitløk og gurkemeie over. Krydre med salt og pepper. Stek i 30 minutter i ovn ved 220 grader.
- Ha blomkålen over i en kjele sammen med kraft, laurbærblad og timian. Kok opp og la småputre/syde i ca 15 minutter.
- Fjern laurbærbladet og kjør suppen jevn med en stavmikser.
- Fordel spinaten i tallerkenene og øs suppen over. Garner med gresskarfrø, litt timian, sitronskall og -saft, samt noen dråper god oliveolje.