Blomkålsuppe med spinat

Blomkål. Gurkemeie. Spinat. Høstens beste blomkålsuppe strutter av sunnhet og smaker fenomenalt godt. For å si det beskjedent. Denne må du prøve!

suppe-3

BLOMKÅLSUPPE MED GURKEMEIE

4 små porsjoner (fin forrett) eller 2 større

  • 1 blomkålhode, delt i buketter
  • 2 hvitløksfedd i skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • salt og pepper
  • 7 1/2 dl grønnsakskraft
  • 1 laurbærblad
  • noen timiankvister
  • 1-2 ts revet sitron 
  • saften av 1/2-1 sitron (etter smak)
  • 1 liten pose babyspinat
  • gresskarfrø til garnityr, ristet gyldne i tørr panne. 
  1. Legg blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med olivenoljen, og strø hvitløk og gurkemeie over. Krydre med salt og pepper. Stek i 30 minutter i ovn ved 220 grader. 
  2. Ha blomkålen over i en kjele sammen med kraft, laurbærblad og timian. Kok opp og la småputre/syde i ca 15 minutter. 
  3. Fjern laurbærbladet og kjør suppen jevn med en stavmikser.
  4. Fordel spinaten i tallerkenene og øs suppen over. Garner med gresskarfrø, litt timian, sitronskall og -saft, samt noen dråper god oliveolje. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *