Bananvafler med kanel

fullsizerender-13

Er bananene dine i ferd med å gå ut på dato? Mos dem og bruk dem i vafler! Krydre med kanel, server med en klatt yoghurt og en splash syltetøy, og du er inne på gulltieren.  

fullsizerender-14

BANANVAFLER

4-5 plater

  • 1 egg
  • 1 dl mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 knivsodd salt
  • 1 ts kanel*
  • 1 dl melk
  • 1  ss nøytral olje
  • 2 moste små bananer

Bland det tørre. Visp sammen egg, melk og olje og rør det inn i melblandingen. Rør inn bananen. Smør vafeljernet med olje, og stek vaflene slik du pleier. 

* Du kan godt bruke litt kardemomme, muskat, ingefær og/eller nellik  istedenfor eller i tillegg til kanel. Selv brukte jeg 1 ts «Pumpkin pie spice», som jeg fikk i gave fra USA. Dette gode krydderet brukes blant annet i gresskarpai, (og i kaffe og te på Starbucks) men også i mye annet. Du kan raskt lage det selv, for det er i virkeligheten bare en blanding av kjente bakekrydder. Prøv f.eks. denne oppskriften:

  • 1 ts kanel
  • 1/4 ts malt muskat
  • 1/4 ts malt ingefær
  • 1/8 ts malt nellik

Rør godt sammen og oppbevar i lufttett glass/boks. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *