Supperåd: Grønt er skjønt

mindresuppe

Gå på oppdagelsesferd i frysedisken og plukk med deg en pose irrgrønne edamame-bønner. Ta dem med hjem og tryll dem om til denne gode suppen på null komma null! (Har du fryseren full av grønne erter, kan du bruke dem også.)

mindre suppe

Ikke bare ser suppen delikat og lekker ut. Den er i tillegg sunn og full av god smak. Server den for eksempel som forrett, eller en middag i farten med litt brød til. Tilsett gjerne dine favorittkrydder eller -urter, og gi den din egen vri.

Jeg skulle fullføre «spis opp det du har i fryseren-prosjektet» før avriming, og var kommet til posene med frosne erter og edamame-bønner (soyabønner). I denne suppen brukte jeg en 400 grams pose med edamame-bønner og 2 1/2 dl grønne erter. Du kan også fint lage suppen bare med erter. 

Grønn suppe med erter og edamame-bønner

  • olivenolje til steking og garnityr
  • 1 stor sjalottløk
  • 1 stort hvitløksfedd
  • 2 1/2 dl frosne grønne erter
  • 400 g frosne edamame-bønner
  • 1 l kyllingkraft
  • salt og pepper
  • chiliflak
  • yoghurt naturell/crème fraîche e.l. til garnityr
  • friske urter
  1. Surr finhakket løk og hvitløk blank i litt olje i en gryte i et par minutter. Ikke la det bli brunt.
  2. Tilsett kraft, erter og bønner og kok opp. 
  3. Småkok i ca. 5 minutter. Kjør suppen til ønsket konsistens med stavmikser. 
  4. Smak til med salt og pepper, og anrett suppen i tallerkener med en klatt yoghurt e.l. Drypp noen dråper god olivenolje over, og avslutt med et dryss chiliflak og friske urter. 

 

2 thoughts on “Supperåd: Grønt er skjønt

  1. Hei Cecilie og takk for sist! Deilig suppe kan jeg tenke meg. Men min erfaring tilsier at du må sile suppen etter å ha brukt stavmikseren. Eller får du erteskallet i halsen, og det klør! Hilsen

    1. Oj, et godt tips, som jeg skal tenke på neste gang jeg lager suppen! Hyggelig å høre fra deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *