Blomstrende løk

Det var nesten lettere gjort enn sagt å lage disse fine rødløksblomstene! Du vet hvordan det er når du har kjøpt en stor pose med løk fordi den kostet en brøkdel av posen med to. Plutselig har de ligget der en god stund, og bør ikke gjøre det så mye lenger. Denne oppskriften fant jeg flere varianter av på nett, og falt umiddelbart for hele pakka: De ser smashing ut, de er lette å få til – og de smaker godt! 

IMG-7398

BLOMSTRENDE RØDLØK

Bruk løken ved siden av fisk, kjøtt eller kylling. Jeg rev litt appelsinskall over den. Du kan også strø kapers over før servering. Friske urter smaker alltid godt. Jeg lagde blomsterløken på denne måten:

INGREDIENSER

  • rødløk
  • balsamicoeddik
  • olivenolje
  • evt. salt og pepper
  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Skjær en liten skive av bunnen på løken, slik at den vil holde balansen i din ildfaste form. Skrell av det ytterste, tørre skallet.
  3. Bruk en skarp kniv og skjær løken NESTEN tvers igjennom fra topp til bunn. Stopp når du er en liten centimeter fra bunnen av løken, slik at den holdes sammen av rotfestet nederst. Snurr på løken og gjenta, slik at du har delt den i fire. Del den igjen to ganger, slik at du til slutt har delt den i åtte båter – nesten tvers igjennom. 
  4. Sett løken i oljesmurt ildfast form, med litt avstand i mellom, slik at den får plass til å «blomstre» og slå ut med vingene. Drypp noen dråper balsamico og olivenolje over hver løk. 
  5. Dekk med folie og stek i ca. 30 minutter, til den begynner å bli mør og myk. Fjern folien og stek videre i ca. 10 – 20 minutter til den er ferdig stekt og blomstrende. Det er lov å hjelpe til litt forsiktig med en gaffel for å gi formen den endelige, blomsterformen. Steketid avhenger av ovn og størrelse på løken. God fornøyelse! 

IMG-7399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *