ApriKosekake

Da jeg var liten kom aprikosene i hermetikkboks. Nå ligger de i hyllene i super’n på hjørnet i all sin naturlige prakt. Og du verden så gode de er akkurat nå!

Aprikoser, ferskener, ananas, pærer og fruktcocktail. Mon tro hvor mange millioner bokser med hermetisk frukt vi nordmenn har tyllet i oss? Det er ikke få. Barndommens søndagsmiddager hos farmor endte som regel med frukt fra boks, svømmende i søt sirupslake – oppjustert med en klatt stivpisket krem. Helt ærlig: Jeg savner det ikke.

Dette er en mye bedre måte å bruke den solfylte frukten på:

Aprikoskake

Den er en av de enkleste kakene du kan lage, men smaker godt – særlig nybakt, selvsagt. Kaken er dessuten av typen som kan spises uten alt for dårlig samvittighet. Den har ikke sjenerende store mengder sukker, og inneholder heller ikke fjøsfett, bare noen spiseskjeer nøytral olje. Vil du, kan du godt bruke sammalt mel, istedenfor vanlig hvitt mel.

Rett skal være rett. Egentlig var dette en eplekakeoppskrift fra klikk.no. Her kommer min aprikosvariant.

Aprikoskake

  • 2 egg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 3 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 dl skummet melk
  • 6 – 8 aprikoser, i båter

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel, bakepulver, salt, olje og melk. Ha røren i egnet, smurt form. Jeg brukte en paiform (24 cm Ø). Stikk aprikosbåtene ned i formen. Stek ved 180 grader i ca. 1 time. Vaniljeis, kesam, gresk yoghurt etc. smaker godt ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *