Desemberkake

Jeg har kalt den for «Desemberkake», men den kunne like gjerne hete «Myk pepperkake», «Sirupskake», «Krydderkake» eller «Januarkake». Kaken er søt, saftig og full av gode kryddersmaker. Den er supergod som følge til te eller kaffe, og kan uten problemer serveres til dessert, gjerne akkompagnert av en kule vaniljeis, en klatt kesam eller krem. Vil du, kan du selvsagt godt ha i litt hakkede nøtter i røren før steking. God fornøyelse!

DESEMBERKAKE

300 g mel
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1/4 ts malt pepper, eller en runde med pepperkvernen
1 ts malt ingefær
1 ts kanel
½ ts malt kardemomme
½ ts malt nellik
100 g mykt smør
2 egg, romtempererte
100 g sukker
250 g mørk sirup
2 ½ dl vann, romtemperert


Melisdryss og evt. en skje pisket krem, vaniljeis, kesam ved servering

  • Sett ovnen på 180 grader. Sikt mel, bakepulver, natron, salt, pepper og resten av krydderet i en bolle, og sett til side. Smør en form, ca. 23 x 33 cm, med litt olje eller smør og strø med mel, eller kle formen med bakepapir. Bruker du bakepapir, blir kaken lett å løfte ut av formen. Tips! Krøller du papiret før du legger det i formen, oppfører det seg bedre.
  • Visp smør og sukker til en jevn blanding i et par minutter i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du visper. Så er det klart for sirup. Hell den i, og bland godt.
  • Ha i litt av melblandingen mens du visper på lav hastighet. Deretter litt vann. Fortsett slik, med mel og vann annenhver gang, mens du visper.
  • Stek midt i ovnen i 40 – 50 minutter. Test om kaken er gjennomstekt med en kakenål. Avkjøl i formen, på rist. Dryss med melis, eller klipp ut en sjablong og pynt kaken slik du selv ønsker det. God fornøyelse!
  • PS! Mengde krydder og hva slags krydder du bruker, bestemmer du selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *