Supersyltetøy på 1-2-3

Når lagde du ditt eget syltetøy sist? Det var ihvertfall lenge siden jeg hadde gjort det, men da jeg kom over denne oppskriften, var det ingen vei utenom. Dette måtte jeg prøve. Oppskriften kunne ikke bli enklere. Den inneholder riktig nok et par litt spesielle ingredienser, men siden jeg hadde alt i skapet, var det ingenting å nøle etter.

 IMG_6702

Jeg kan love at det ikke blir siste gangen at bringebærsyltetøy med chiafrø og agavesirup ligger i mine syltetøyglass! Her får du oppskriften, som jeg fant i boken til Julie Ilona Balas, Julies grønne kjøkken.

Bringebærsyltetøy med chiafrø

  • 250 g frosne bringebær
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ss varmt vann
  • 2-4 ss honning/agavesirup/lønnesirup, avhengig av hvor søtt du liker det
  1. Start med å tine bringebærene. Du kan godt bruke andre typer bær.
  2. Ha chiafrøene i en blender, og kjør til du ser at de begynner å gå i oppløsning.
  3. Ha tinte bringebær sammen med sitronsaft og varmt vann over i blenderen og kjør i et par sekunder dersom du ønsker et chunky syltetøy, og i 20 sekunder dersom du heller foretrekker et helt glatt syltetøy.
  4. La syltetøyet stå i romtemperatur i ca. 10 minutter før du smaker til med søtning og har det over i et glass med lokk. Oppbevar syltetøyet i kjøleskapet i opptil en uke.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *