![IMG_8706](http://www.bordforto.no/wp-content/uploads/2015/11/IMG_8706-e1447343035485.jpg)
Det var en mørk, men ikke stormfull natt, da cocktailkonkurransen i regi av Bacardi ble avholdt på et stemningsfullt og staselig sted på Oslo Vest.
-Lag en ny cocktail-klassiker med rom, var oppfordringen som møtte bartenderne under den nordiske finalen i konkurransen Bacardi Legacy før helgen. Moe Aljatt fra Brooms & Hatchets på hotell Grims Grenka i Oslo valgte en søt løsning, og gikk av med den norske delseieren.
![IMG_8715](http://www.bordforto.no/wp-content/uploads/2015/11/IMG_8715-e1447343073200.jpg)
Mens man sto i kø ved bardisken kunne man studere en kopi av det som skal være den originale oppskriften på en Daiquiri, med sitronsaft, sukker, mineralvann, is – og Bacardi rom.
Vinnerdrinken, enstemmig kåret av juryen, består av rom, dulche de leche og lime, og heter Golden 93. Aljatt sikret seg dermed en plass i den internasjonale finalen i en av verdens mest prestisjefylte cocktailkonkurranser: Bacardy Legacy.
Finalen i konkurransen, avholdt første gang i 2008, går av stabelen i San Francisco i april 2016. Målet med konkurransen er å finne en ny cocktail med potensial til å bli like berømt som en mojito, en daiquiri og en Cuba Libre, alle drinker som tradisjonelt blandes med hvit Bacardi rom.
Vil du prøve deg på vinnerdrinken i din hjemlige cocktailbar? Her er oppskriften:
Golden 93
50 ml Bacardi Carta Oro
30 ml dulce de leche*
2,25 ml limejuice
En klype salt
Rist med is og sil over i glass på stett (se bilde).
* Lag dulche de leche ved å kjøpe en boks sweetened condensed milk, og koke boksen i et par, tre timer i vann. Vips får du en slags karamellisert, HaPå-lignende melkekrem. Det vrimler av mer detaljerte beskrivelser av fremgangsmåten på nettet.