Skål og velkommen!

Gjestene er i anmarsj. Boblene er kalde. På fatet venter persillepyntede appetittvekkere, smurt sammen på fem minutter. Alt du trenger å gjøre er å smøre loff med majones, legge en løkring på, krydre og rulle smørbrødene i persille. Partytime!

IMG_9073

Persillesmørbrød

  • loff
  • majones (evt. aioli)
  • løk, i tynne ringer (jeg brukte rødløk, men alt går)
  • hakket persille (egentlig bladpersille, men det hadde ikke min nærbutikk, så denne gangen ble det kruspersille)
  • flaksalt
  1. Skjær loffen i skiver og stikk ut sirkler i ønsket størrelse med rund kakeform eller glass.
  2. Smør alle skivene med majones.
  3. Dryss ørlite salt på.
  4. Legg en løkring på halvparten av skivene. Legg de andre skivene på, som en sandwich.
  5. Smør kantene med majones og rull i persille. Nyt!

Tips! Du kan også legge litt røkelaks mellom skivene, eller servere røkelaks sammen med persillesmørbrødene. (Se under.)

Oppskriften fant jeg i den nye kokeboken til Ruth Reichl, My kitchen year – 136 recipes that saved my life. 

IMG_9055

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *