Barsk spinat med ansjos

Ansjos! Jatakk eller neitakk? I denne oppskriften løfter den lille fisken en porsjon hverdagslig, dampet spinat til helt nye høyder. Prøv. Og bli en ansjoselsker, du og.  

IMG_9250

Spinat med ansjos

Ca. 4 porsjoner, servert som tilbehør til f.eks. fisk el. kjøtt

  • 1 stor pose vasket spinat
  • 2-3 ss smør
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • finrevet skall av 1 sitron
  • 1 ss most ansjos, av middelhavstypen du får i olje lagt ned på små glass
  • salt
  • pepper
  1. Fjern eventuelle store stilker fra spinaten. Smelt smøret i en panne og tilsett sitronskall og hvitløk. Vent til det lukter skikkelig godt. 
  2. Ha i ansjosen og mos den med en tresleiv i pannen. Tilsett spinaten. 
  3. Rør! 
  4. Vent til spinaten bare såvidt har falt sammen, og ta pannen raskt av varmen. 
  5. Krydre med pepper og evt. salt (men husk at ansjosen er salt så det holder). 
  6. Server med en gang. 

Utgangspunktet for oppskriften fant jeg i Ruth Reichls nye kokebok, My Kitchen Year. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *