Er du på fornavn med søtpoteten? Her er en superenkel måte å bruke den fargesprakende fetteren til våre hjemlige, bleke «jordepler».
Bak dem i ovnen med ditt favorittkrydder, og nyt den bittelille krønsjen utenpå de myke potetstavene. En hvitløksmajones passer bra til søtpotetstavene, enten du bruker dem som tilbehør til fisk og kjøtt, eller bare som snacks.
Ovnsbakte søtpotetstaver
- søtpoteter (regn ca. 1 potet pr. porsjon)
- tørkede urter. (Jeg brukte herbes de Provence, men du kan godt bruke mer eksotiske urter, som spisskummen, koriander og karve)
- evt. litt finhakket hvitløk
- olivenolje
Skrell og skjær potetene i staver. Legg dem i en bolle og hell en spiseskje olivenolje eller to over, før du bruker hendene og vender potetene i oljen. Dryss krydderet og hvitløken over og vend inn på samme måte.
Legg potetstavene på et stekebrett med bakepapir og stek ved 200 grader i 30- 40 minutter. Snu på dem med en stekespade et par ganger underveis. Følg med, og juster tid/varme. Potetene skal bli møre og få litt farge. Vil du ha dem litt sprø på overflaten, kan du skru opp varmen i et minutt eller to på slutten – men følg med, så de ikke svir seg.
Litt flaksalt og nykvernet pepper smaker godt på.
Hvitløksdipp
- 50 g majones
- 1 1/2 ss solsikkeolje
- 1 1/2 ts sitronsaft
- 1 1/2 ts Dijonsennep
- 1 hvitløksfedd, finhakket eller knust
Rør alt godt sammen og server til søtpotetstavene.