Carbonarakos

Comfort food. Jeg finner ikke helt et fullgodt norsk uttrykk. Kosemat? Trøstemat? Uansett er pasta et hyppig brukt utgangspunkt for mat som ender opp i denne kategorien. Og Carbonara? VERY comforting! Her er min nye favorittoppskrift på denne enkle retten. Det vil si, det er Ruths oppskrift egentlig, da. Fra hennes nye kokebok. Buon appetito!

Carbonara

 

Spaghetti alla carbonara
Print
Ingredients
  1. (4 porsjoner)
  2. 1 pakke spaghetti (500 g)
  3. salt
  4. 3 hele skrelte hvitløksfedd
  5. 2 pakker bacon, i småbiter, (ca. 200 - 240 g til sammen)
  6. 3 egg
  7. revet parmesanost
  8. pepper
Instructions
  1. Kok pastaen i saltet vann.
  2. Imens bruner du baconet, og lar hvitløksfeddene surre med.
  3. Visp eggene lett sammen i en stor bolle.
  4. Riv osten og sett den klar i en bolle.
  5. Sil av vannet fra den ferdigkokte pastaen og slipp pastaen i bollen med egg.
  6. Vend eggene raskt og grundig inn i pastaen.
  7. Ta hvitløken ut av pannen og hell baconbitene og evt. fett over i pastaen.
  8. Bland.
  9. Tilsett osten.
  10. Bland godt.
  11. Krydre med masse pepper og evt. salt hvis nødvendig.
  12. Spis med en eneste gang.
BORD FOR TO http://www.bordforto.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *