Søtt og sunt

Ovnsbakte grønnsaker får en helt spesiell, søt og god smak. Jeg steker alle slags grønnsaker på denne måten, men noen egner seg spesielt godt til et langtidsopphold i ovnen. Rødbeter og søtpoteter, for eksempel, som i tillegg tar seg skikkelig godt ut på bordet.  Se på de fargene! Rører du en bit chèvre-ost eller en pakke Snøfrisk sammen med et par spiseskjeer med crème fraîche eller kesam, får du en nydelig krem som passer godt til disse grønnsakene. IMG_6375 (1)Noen uskrelte hvitløksbåter i formen er prikken over i’en. De blir myke og milde og passer godt til å smøre på brødet, eller til å bli spist sammen med resten av grønnsakene.

Ovnsbakte rødbeter og søtpoteter  

Ingredienser: Søtpoteter og rødbeter. Olivenolje. Timian.

  • Skrell søtpotetene og del dem i båter. Pensle med olivenolje. Leggover på et stekebrett dekket med bakepapir.
  • Skrubb rødbetene, men vent med å skrelle dem. Skjær av bunnen så de står flatt og godt på brettet.
  • Stek potetene i 20-30 minutter ved 200 grader, alt etter hvor tykke båter du har skåret.
  • La rødbetene steke i ytterligere ca. 10 minutter. Stikk en kniv i dem og kjenn at de er møre. Skrell dem og skjær dem i båter. NB! Godt tips: Bruk hansker når du skreller rødbetene, hvis ikke får du ny farge på fingrene. Strø litt frisk timian eller andre urter over. God fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *